top of page
Fruits and Cheese

YOGARESA TILL KORSIKA

Yogaresa till Korsika 

7 - 14 Sep 2024

Vi åker tillbaka till Korsika, femte yogaresan till denna oförglömliga ö där du hittar lugn i kropp och själ. Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga, meditation och vandringar med hisnande naturupplevelser. Njut av stranden och solen mellan yogan och meditationspassen varje morgon och kväll. En vecka att återhämta sig, stressa ner, få ny energi och inspiration.

Unna dig en veckas total avkoppling och vila och stärk med yoga, meditation, sol och härliga bad. Ladda batterierna och fyll kropp och själ med ny frisk energi! Det vackra och dramatiska landskapet, underbara klimatet och den mysiga atmosfären gör Korsika till det perfekta resmålet för en yogaresa.

Följ med på en resa som ger minnen för livet!

Vacker miljö

I den vackra byn Ile Rousse på nordvästra Korsika bor vi i ett rosa slott. Här finns pooler, tennisbana och ett centralt läge, nära till både hav och korsikanskt stadsliv. Det är 3 minuters gångväg till stranden.  Frukost och middag serveras ute på en stor härlig terrass, lunch vid poolbaren eller i byn.
Våra yogalärare/gruppledare har mångårig erfarenheten, en bred kunskap och kan möta alla nivåer av deltagare i både mjukare och mer aktiva kraftfulla yogaklasser. Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.

Om resan

För vem

Boende

Vandringar

Egen tid

Att resa själv

Yogalärare & gruppledare

Såväl du som är van att yoga som du som har liten eller ingen erfarenhet är välkommen att följa med oss. Du behöver inte vara medlem hos oss för att vara med på resan. Oavsett nivå kommer du att utvecklas såväl fysiskt som mentalt då du får tillfälle att fokusera helt på dig själv och din yoga. Vissa av yogapassen som t ex Yin, Hatha Soft och Restorative är lugna och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen som t ex Ashtanga, Vinyasa och Hatha är fokuserade på mer dynamiska rörelser.  Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på kvällen, yogakurs för nybörjare, teknikklasser och Pilatesklasser. Om du planerar en härlig semester för hela familjen i år, tveka inte att boka denna resa! Låt din yogatid även bli familjetid!


 

Vi bor på Hotel Napoleon Bonaparte i Ile Rousse, ett anrikt hotell i kolonialstil med vacker entré och högt i tak, i dubbelrum, flerbäddsrum med halvpension. Hotellet har pool och ligger i en långsträckt bukt med sandstrand. Ile Rousse är en gammal charmig stad och i de gamla kvarteren trängs mysiga restauranger och butiker i gränderna. Vill du vandra, klättra, cykla, dyka, rida eller shoppa i gemytliga Ile Rousse finns det även utrymme för det.

På Korsika finns vandring för alla, från nybörjare till den äventyrlige som vill testa en av världens svåraste leder, "GR20". Korsika kan liknas vid en del av Alperna som har hamnat mitt ute i Medelhavet. Fransmännen kallar ön Île de Beauté, Skönhetens ö, vilket vi får erfara under våra vandringar över ljuvligt doftande bergssluttningar, klädda i den för Korsika typiska le maquis - en väldoftande knähög blomsterprakt. Veckans vandringar tar oss till helt olika terrängtyper, med allt från karga högalpina områden till stora kastanjeskogar.
Våra vandringar leds av Tomas och Eva Björk.

Mellan yogapass, utflykter och vandringar hittar du egentid för avkoppling och återhämtning. Njut av de många stränderna som finns på gångavstånd från hotellet med kristallklart vatten, utforska tysta, mysiga byar med kultur och tidlös atmosfär eller bara koppla av vid poolen med en god bok.
För de mer aktiva erbjuder vi aktiviteter som kajaking, vandringar, canyoning, bergsklättring och trekking.

Det är inga problem att resa själv, det är snarare en möjlighet! På denna resa träffar du och lär känna nya människor och det blir spännande möten och nya vänner för livet. Här finns det alltså utrymme för egen tid och samvaro. Du väljer vad just du behöver för att må bra! Gruppen är liten och vi håller ihop med gemensamma måltider, härlig yoga för alla nivåer och mellan yogapassen finns det tid att både vara med sig själv och andra, umgås, sola, bada, prata, vandra, läsa.  Vi kan också hjälpa till med tips om resesällskap.  

Yogalärare och vandringsledare på resan är Sophie Lillieholm, Tomas Björk, Rita Cording och Madeleine Enhörning.

I resan ingår

 • Flyg och flygskatt från Kastrup/Köpenhamn - Arlanda/Stockholm - Landvetter,/Göteborg
   

 • Transfer från flygplatsen-hotellet-flygplatsen

 • Boende i dubbelrum

 • Halvpension

 • Yogapass morgon kl 7.30 och kväll 17.30
   

 • Yogakurs, övningar (asanas), andningstekniker (pranayama). Grundkurs i de klassiska yogapositionerna med fokus på teknik och andning i syfte att ge varje deltagare en yogapraktik som är anpassad efter personens förutsättningar.
   

 • Teknikklasser alla nivåer

 • Pilatesklasser

 • Meditation

 • 4 yogalärare/gruppledare 

 • God hälsosam mat

 • Utflykter, vandringar
   

 • Föreläsningar - introduktion till yoga dag 1, yogafilosofi, meditation, kost, effekter av yoga - hälsa för både kropp och själ, samtal/diskussion/tankar.
   

 • Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.

Viktig information

Boende

Boende i dubbelrum med halvpension, transfer, 6 dagars middagsbuffé, frukostbuffé varje dag, handdukar, guideservice, yogaklasser, yogakurser, meditation, vandringar och föreläsningar.
Tillkommer: Enkelrumstillägg: 2 935 kr, mat på flyg 250 kr enkel resa.

Boende i dubbelrum  26 745 kr
Boende i dubbelrum med havsutsikt  30 745
Boende i större dubbelrum med terrass  32 935 kr
Boende i större dubbelrum med balkong 34 935 kr

 

Flyg

Flyg från Köpenhamn/Kastrup 7/9 6.30 - anländer Bastia 8.45

Från Bastia 14/9 9.30 - anländer Köpenhamn/Kastrup 11.45

Flyg från Stockholm/Arlanda 7/9 7.00 - anländer Bastia 10.05

Från Bastia 14/9 10.45 - anländer Stockholm/Arlanda 13.40


Flyg från Göteborg/Landvetter 7/9, 6.00, anländer Munchen 7.50

avgång Munchen 8.40 - anländer Bastia 10.00

Från Bastia 14/9 18.45 anländer Frankfurt 20.25

avgång Frankfurt 22.05 anländer Göteborg/Landvetter 23.40

Reseförsäkring

Vi rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring.
Vi följer vi Konsumentverkets riktlinjer för Paketresor gällande bokning och avbokning.

Läs mer här

Betalningsvillkor

Anmälningsavgiften, 7 195 kr, betalas vid anmälan. Din plats är säkrad när anmälningsavgiften är betald. Notera att din anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas ej. Resterande belopp/slutbetalning betalas senast  22 augusti 2024.

För mer info kontakta info@shantiyogacenter.se

Begränsat antal platser!

Korsika boka resa

Boka resa!

För att boka din resa. Klicka på knappen nedan och fyll i alla uppgifter där. 

Vad våra medlemmar säger om resan

 • Fantastiskt med 3 yogalärare som kompletterade varandra på ett mycket professionellt sätt. Jag och min man var nybörjare och lärde oss jättemycket. Stort tack för all inspiration och omtanke. Vi har redan bokat nästa år!
   

 • Jag är mycket nöjd med hela konceptet och många trevliga/roliga nya bekantskaper. En väldigt bred och lagom stor grupp där man hann med att mer eller mindre tala med alla, härligt!
   

 • Kort sagt: över förväntan! Den absolut bästa yogaresan jag gjort och jag har varit med på många! Fantastisk yoga och instruktörer och sååå välorganiserat! Jättetrevlig grupp, har fått många nya vänner, jättegod mat, jättebra hotell och så klart jag vill med nästa år! Tusen tack!

bottom of page