top of page
Image by Beatriz Pérez Moya

YOGA PÅ RECEPT

Yoga på Recept (FaR)

Hur fungerar det?

Shanti Yoga Center är registrerade hos FaR. Vi erbjuder fysisk aktivitet på recept. Har du fått fysisk aktivitet på recept utskrivet av din läkare? Då ger vi rabatt på alla våra öppna klasser och privat träning.
 

Yoga på Recept gäller i två månader för 950 kronor eller i tre månader för 1 395 kronor, och ger tillgång till alla våra öppna klasser. Du kan också boka privata sessioner genom att kontakta oss. Du behöver bara en egen yogamatt

För att köpa ett Yoga på Recept-kort, maila oss på info@shantiyogacenter.se. Vi skickar då en bokningsbekräftelse och betalningsinformation. Glöm inte att bifoga ditt recept och legitimation eller ta med dem till ditt första pass. Vi hjälper också gärna till med rådgivning om vilken form av yoga som passar just dig om du önskar.

KONTAKTA OSS

Yoga på Recept kan endast köpas en gång per person och är personligt, kan inte återbetalas eller frysas. Efter de två eller tre månaderna är du välkommen att fortsätta yoga med ordinarie kort. Medicinskt ansvar och uppföljning hanteras av din kontakt inom sjukvården, men vi hjälper gärna till med rådgivning om lämpliga yogaformer för att du ska få ut så mycket som möjligt av din yoga.

 

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor. Vi ser fram emot att träffa dig på Shanti Yoga Center!Bra att veta om FAR

Shanti Yoga Center erbjuder träning som medicin genom Fysisk aktivitet på recept, eller FaR. FaR är en form av träning som kan hjälpa till att förebygga och behandla många olika sjukdomstillstånd. FaR är en del av FYSS, vilket är en vetenskaplig dokumentation som visar att träning är bra för både förebyggande och behandling av sjukdomar. Genom FaR kan du få träning på recept, precis som du skulle få medicin från en läkare. Vi på Shanti Yoga Center är registrerade hos FaR och erbjuder rabatt på våra öppna klasser och privata träningar till dig som har fått träning på recept av din läkare.

FaR är inte något som är finansierat av sjukvården, så du som patient/kund får inte några ekonomiska bidrag för träningen. Det räknas heller inte med i högkostnadsskyddet för sjukvård. Vi på Shanti Yoga Center får heller inga bidrag för träningen, så när vi erbjuder rabatterade kort är det bara för att vi vill att du ska kunna träna och bli frisk. Öka din fysiska aktivitet genom FaR och förebygg och behandla många olika sjukdomar. Du kan få träning på recept av din läkare, och aktiviteten anpassas till dina förutsättningar och önskemål.Vad kan fysisk aktivitet göra för dig?
Fysisk aktivitet kan komplettera eller ersätta läkemedel. Ibland är fysisk aktivitet den bästa medicinen där aktiviteten blir huvuddelen av din behandling. När du rör dig mer sker förändringar i kroppen som gör att du kan känna dig gladare, sova bättre, lättare hantera stress och hålla din vikt.


Fysisk aktivitet kan minska risken för eller förbättra flera olika sjukdomar, till exempel de här:

 

 • Högt blodtryck och stroke

 • Kärlkramp och hjärtinfarkt

 • Diabetes

 • Benskörhet och benbrott

 • Ont i ryggen

 • Depression

 • Demens

 • Vissa cancersjukdomar


De positiva effekterna får du oavsett ålder eller tidigare träningsvana. Det är alltså aldrig för sent att börja röra på dig. Du som är otränad kommer snabbt att bli fysiskt starkare.

 

Behandling med FaR består av tre delar:

 • Samtal om fysisk aktivitet.

 • Skriftlig ordination av en eller flera fysiska aktiviteter som är anpassade till ditt hälsotillstånd, din livssituation och dina intressen.

 • Uppföljning utifrån ditt behov

 
Vem kan få FaR?
Du kan få FaR om du behöver öka din fysiska aktivitet för att förebygga eller behandla sjukdomar. Fysisk aktivitet är en viktig del av behandlingen vid ett 30-tal olika sjukdomar. 

Vart vänder jag mig för att få FaR?

Du kan få Fysisk aktivitet på recept, eller FaR, av en läkare eller annan legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal, till exempel en fysioterapeut, sjuksköterska, psykolog, dietist, arbetsterapeut, tandläkare eller barnmorska. Om du behöver hjälp att komma igång med träningen kan du kontakta en fysioterapeut eller arbetsterapeut, utan att behöva en remiss. De kan hjälpa dig att anpassa träningen till en nivå som passar dig. Kontakta en vårdcentral eller rehabmottagning om du har frågor om fysisk aktivitet som medicinsk behandling eller vill få hjälp att röra dig mer.

bottom of page