top of page

YIN YOGA TT Grundutbildning

Tid: 16/9 - 18/9 samt 7/10 - 9/10

madde-Enhanced-Edit_edited.jpg

Utbildare: Madeleine Enhörning

En utbildning för dig som vill fördjupa din egen förståelse för Yin yoga och utvecklas personligt eller önskar guida andra inom Yin yoga. Vi har små personliga grupper vilket skapar en fin dynamik och plats för individuell utveckling.
 

Yin yoga är en populär yogaform världen över. Fler och fler inser betydelsen av att vila, att vara, att finna inre stillhet. Denna kurs vänder sig både till dig som vill undervisa i yoga samt till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande. Kursen innehåller bl.a teori och praktik av yogans alla positioner, meditation och pedagogik i Yin yogaundervisning.

Yin yoga är en populär yogaform världen över.
 

Fler och fler inser betydelsen av att vila, att vara och att finna inre stillhet. Denna kurs vänder sig både till dig som vill undervisa i yoga samt till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande. Kursen innehåller bl.a teori och praktik av yogans alla positioner, meditation och pedagogik i Yin yogaundervisning.


Yin yoga är en metod för att utöva yoga inspirerad av Taoism, ett filosofiskt system från Kina. Namnet hänvisar till begreppen yin och yang. Yin är långsamt, stilla, tyst och lugnande, yang är dynamisk rörelse, förändring,  energi.
Yin yoga är inte en ny yogaform utan ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker man bindväven samt leder och ligament. Kroppen blir smidigare och då möjliggörs ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är mycket stressreducerande.


Den yoga som vi gör mest i vår kultur är yang, liksom hur vi lever våra liv, alltid på språng, ju snabbare desto bättre.  I Yin yoga håller vi positionerna längre i en mjuk stretch, vi vill släppa spänningar, öppna upp för bättre cirkulation kring leder och andra strukturer i vår kropp. Vi tar oss tid att bara vara precis här, och nu. Vi skapar utrymme för att dra vår uppmärksamhet inåt. Det ger en möjlighet att känna de djupare mer subtila lagren i kroppen, som så småningom kommer att leda oss till ett mer balanserat sinne.
 

 

Denna utbildning passar alla

Oavsett om du är yogalärare, van yogautövare eller nybörjare. Under dessa dagar kommer du få en fördjupning i Yin yoga, lära dig om hur man med hjälp av yogans metoder kan lyfta sin energi i kroppen, stärka sitt immunförsvar, på djupet nå delar av oss själva, leva sundare med mer närvaro och glädje.
Målet är att du efter utbildningen ska känna dig trygg med Yin yoga som metod och att ge dig kunskap för applicering av dess principer och positioner i din egen praktik och i din undervisning.

Efter avslutad utbildning får du ett certifikat och kan börja undervisa i Yin yoga.

Innehåll för kursen
  • Yinyogans grundprinciper

  • Grundläggande positioner

  • Undervisa och instruera hur du kommer in och ur positionerna på ett säkert sätt utifrån olika förutsättningar

  • Anatomi, fysiologi, faschia, myofaschia

  • Andningsteknik

  • De fem elemten

  • Chakrasystemet och energivärlden

  • Mediatation

  • Pedagogik - här får du redskapen att utvecklas i rollen som Yin yogalärare

  • Egna studier

Anmälan och bokningssvillkor:

Yin Yoga TT Grundutbildning 2024
Datum: 6 - 8 september samt 20 - 22 september  204
Pris: 11.700 kr


Betalning av avgiften sker på bankgiro 529 - 0564.

Anmälningsavgift:

Anmälan är bindande efter det att din ansökan har skickats. Du betalar in anmälningsavgiften, 5 200 kr senast 5/8. När du skickat din anmälan återkommer vi med betalningsinformation. Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart.
 

Resterande betalning:

Resterande belopp 6 500 kr ska betalas senast 1/9.

Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift. Du kan självklart betala hela beloppet 11.700 kr (exkl moms 6%).

 

Avbokningar eller förändringar

Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.
Shanti Yoga Center förbehåller sig rätten att göra ändringar och har rätt att ställa in en kurs vid för få deltagare. Om så är fallet återbetalas hela kursavgiften. Om du väljer att avsluta en redan påbörjad utbildning så betalar vi inte tillbaka någon del av kurskostnaden.

Sjukdom

Vid sjukdom ska det stärkas med läkarintyg och meddelas skriftligt till Shanti Yoga Center och då har man motsvarande utbildning tillgodo att delta i och använda vid ett senare kurstillfälle i mån av plats.
 

Anmäl dig!

För att anmäla dig till utbildningen, klicka på

knappen och fyll i alla uppgifter där.

anmäl yoga tt utbilding

Vad tycker eleverna om utbildningen?

 

En helt fantastisk kurs om Yin Yogans grunder och dess positiva 
inverkan på både den mänskliga kroppen och på sinnet. Härlig och lärorik
mix av både teori och praktik.
Madeleine är en mycket ödmjuk och väldigt erfaren yogalärare som 
förmedlar sin kunskap på ett generöst och proffsigt sätt. Det märks att 
hon brinner för sitt yrke och har enormt mycket kunskap inom yogan, både
teoretisk och praktisk.


De kompendium vi fick var välgjorda och mycket informativa. Härligt att 
vi även fick lära oss om Chakrasystemet och hur vi genom yin yogan 
öppnar upp och förbättrar flödet i kroppens energikanaler.
Det yin pass som Madeleine avslutade kursen med var helt fantastiskt och jag har aldrig någonsin tidigare kommit så djupt i min Savasana som då. Jag känner mig i balans, tacksam och så väldigt nöjd med att jag gick denna fantastiska yin yogalärarutbildning. Jag uppskattade också väldigt mycket att det var en liten grupp, där vi alla fick utrymme att ställa frågor, lära och växa. Gruppen kändes trevlig och trygg och det blev många glada skratt, härlig feed-back och mycket kärlek. Tacksam för att jag fått lära känna nya fantastiska YinYogisar och att vi kommer fortsätta hålla kontakten och utbyta lärdomar och erfarenheter. Tusen tack Madeleine för en magisk utbildning. Med mycket närvaro och massor av kärlek.

Nicolette

bottom of page