top of page

Vandring i Hittarp - Kulla Gunnarstorp

12 maj 2024
kl 10.00-15.00
50kr/pers

Vandra runt vackra Kulla Gunnarstorp

Häng med på en vandring runt Kulla Gunnarstorp samtidigt som du får ta del av traktens historia och natur.
Kulla Gunnarstorp erbjuder förutom den vackra utsikten såväl bad som flera markerade stigar genom skogsmarker och betade eller uppodlade landskap.

Naturreservatet är beläget på de norra delarna av landborgen. Dess branta sluttningar ned mot havet bildades för 4000–7000 år sedan av vågor och strömmar när havsnivån låg upp till sex-sju meter högre än den gör idag. Uppe på platån, 20 till 40 meter över havet, ligger det platta jordbrukslandskapet. Bäckar har skurit sig djupt in i landborgen och bildat bäckraviner.
På landborgens krön anlades på 1500-talet den borg som ligger strax intill reservatet. Lite högre upp och mer synligt ligger det nya slottet som uppfördes på 1860-talet. Reservatet är en fortsättning på slottsparken som är privat. I reservatet möts du av de stora vidkroniga träden, stigar och utsiktsplatser.

Väster om slottet finns de tre speciella utsiktspunkterna "vistorna". De fria utsiktsgatorna skapar ett utsnitt av naturen som visar havet, båtarna och danska kusten. Längst i söder tronar Kronborgs slott eller "Hamlets slott". Denna vy kunde även ses av de promenerande gästerna på slottet redan under 1800-talet. De finns nämligen omskrivna i lyriska ordalag i boken Skånska herrgårdar som gavs ut på den tiden.

Vi samlas på parkeringen i norra delen av Hittarp kl 10.00

Övrig info

Vad du behöver ta med: Egen picknick och kläder/skor efter väder.

Så här gör du för att boka:
Skicka ett mail till info@shantiyogacenter.se
Ha med följande information:
Rubrik: Vilken vandring du/ni vill delta i.
Antal personer och namn.
Telefonnummer till alla deltagare

Vi använder bara telefonnumret om vi behöver ställa in på grund av till exempel dåligt väder.

test

Arne pernheden no_bg2.jpg

Vandringsledaren

Vandringsledare Arne Parnheden är Shanti Yoga Centers guide på våra vandringar
Våra vandringar passar alla som kan gå 10 km under några timmar i lagom takt. Vi stannar regelbundet för guidning och paus.

bottom of page