top of page

SMASHING BALANCE

Yoga för tennisspelare - ett samarbete mellan Shanti Yoga Center och Helsingborgs TennisklubbMånga professionella tennisspelare, inklusive Novak Djokovic, använder yoga som ett sätt att förbättra flexibilitet och balans. Så nu är det dags för HTK:s medlemmar att uppleva vilka fördelar yogaträningen ger som kompletterande träning.VAD ÄR SMASHING BALANCE?


Den 1 september går startskottet för SMASHING BALANCE där vi tagit fram ett unikt koncept med yogaprogram i syfte att förbättra och utveckla dig som tennisspelare.


SMASHING BALANCE är yogaprogram för tennisspelare, speciellt utformade för nybörjare och för att minska risk för skador, öka smidighet, styrka, flexibilitet, mentalt fokus och balans.


VAD GÖR SMASHING BALANCE FÖR MIG?

 • Förbättrar din rörlighet och balans

 • Stärker dina mag- och ryggmuskler

 • Blir starkare och smidigare i hela kroppen

 • Förbättrar din hållning

 • Minskar stress och spänningar

 • Ökar din koncentrationsförmåga och mentala närvaro

 • Motverkar stela muskler,

 • Minskar muskelsträckningar i utsida/baksida lår, vader,

 • Motverkar obalans i muskelflexibilitet samt styrka,

 • Motverkar muskulära skillnader mellan kroppshalvorna - man spelar med en racketsida - och som följd ryggproblem och problem med skuldermuskulatur som påverkar stabiliteten i axel och skuldra

PROGRAMANSVARIG OCH HUVUDLÄRARE


Yogaprogrammen är utformade av Madeleine Enhörning, yogalärare, master trainer, hälsocoach, privat tränare och föreläsare som med en lång erfarenhet och gedigen kunskap är en specialist på att hitta den perfekta balansen för just dig.Så här säger Madeleine:

"I detta unika program kommer deltagarna att ta del av skräddarsydda övningar för att sträcka ut stela muskler, förbättra sin andningskapacitet och balansera kroppen. Oavsett om du är motionsspelare, nästa Venus Williams eller Novak Djokovic, så är det här programmet för dig. Jag har varit yogalärare i 25 år och skapat många friskvårdsprogram, men detta program är verkligen unikt, det kommer att bli en fantastisk yogaträning för tennisspelare! Om du tänker att yoga är nog för svårt för dig så tänk igen! Vi går noggrant igenom övningarna och alla får individuellt en hjälpande hand under hela passet! Redan efter första gången kommer du att märka resultat!"

Marcus Lindberg är klubbchef på Helsingborgs Tennisklubb

Så här säger Marcus

"I vår senaste medlemsundersökning fanns det önskemål om tips för att undvika skador. Nu inleder vi ett samarbete med Shanti Yoga Center Hbg för att tillgodose detta viktiga önskemål. Naturligtvis är det inte enda anledningen utan yoga är ju väldigt roligt också som ni kommer märka. Dels när man utövar yoga och dels när man faktiskt känner resultatet av yogan lite senare under vintern så ta nu chansen till en rolig, välbehövlig och utvecklande aktivitet tillsammans med Shanti Yoga Center Hbg. Testa en gång och bestäm sedan om detta är något för er. Alla medlemmar i HTK kan registrera sig för att gratis under perioden 1 - 30 september, men platserna är begränsade, så ta tag i dina medspelare eller vänner och se till att du anmäler dig idag!”Bra info

 • Vad: Smashing Balance - Yoga och Tennis

 • Var: Shanti Yoga Center och Helsingborgs Tennisklubb, Olympiahallen Helsingborg

 • När: 1 - 30 september, måndagar kl 19.00, onsdagar 9.00, torsdagar 17.45

 • Kostnad: Gratis 1 pass/person under perioden 1-30/9


Anmäl dig: Anmälan sker till (info@shantiyogacenter.se) med namn, datum och tid för prova på.


Praktiska detaljer: Ta gärna med en matta, har du ingen finns det mattor att låna. Vi tränar barfota på matta, ta gärna med en handduk och vattenflaska. Det finns inga regler för vad du ska ha på dig när du yogar. Klä dig bekvämt, använd gärna träningskläder, som kvinna kan du ha allt ifrån tighta leggings och sporttoppar till baggy thaibyxor och löst sittande T-shirts. Män använder för det mesta shorts och T-shirt.

Comments


bottom of page