top of page
Yoga Studio

OM VÅRA INSTRUKTÖRER

Sophie.jpg

Sophie Lillieholm

Grundare & VD

Yoga är för mig ett ständigt utforskande av kropp och själ på varje individs egna villkor och ingen stund på yogamattan är den andra lik. Yogan är tillgänglig för och gynnar alla. Mina klasser är till för dig som vill lära känna dig själv, stilla dina tankar och bygga upp din kropp på ett skonsamt och medvetet sätt. Det finns yoga för alla och i min sal yogar du utefter dina förutsättningar och den form du befinner dig i. Varje stund på mattan är utveckling. 

 

Sophie började tidigt med Ashtanga yoga och undervisar på såväl kurser, ledda klasser och Mysoreklasser. Hon är en mycket uppskattad och respekterad lärare med en speciell förmåga att på ett inkännande sätt anpassa de fysiska övningarna utifrån individuella behov och förmedla lugn och närvaro på klasserna. Sophie har under sin resa guidats och inspirerats av Petri Räisinen, David Swenson, Kino McGregor och många fler. Med bakgrund inom flertalet fysiska yogaformer är det Ashtanga yogan som fortfarande är favoriten hos både Sophie och alla som yogar för henne. 

Instruktörer Sophie
madde-Enhanced-Edit_edited.jpg

Madeleine Enhörning

Programansvarig & Vice VD

1986 började Madeleine praktisera Hatha yoga då hon sökte ett tillstånd att vila i, en balans mellan stillhet och kraft som motvikt till en mer rigid träning inom dans- och fitness. 1987 åkte hon första gången till Mysore efter att ha blivit Inbjuden att prova en klass hos Nancy Gilgoff och David Williams i Kalifornien. I Mysore lärde hon sig Ashtanga systemet av Pattabhl Jois och blev efter studier, lärling, assistent yogateacher på olika studios och lång praktik, 4 år, blessed by Pattabhl Jols att undervisa första serien. 
Efter flera år av praktiserande för olika lärare i Rishikesh, där hon gick Yoga Teacher Training, 200 RYT, Omkarananda Ganga Sedan, Shiva Rea 200H califomia, Santa Barbara Yoga Center, Pune Kaivalyadhama och 200 RYT Absolute Yoga Koh Samui Thailand, Yin yoga Paul and Suzee Grilley, började hon undervisa och är nu en mycket uppskattad yogalärare för sin långa erfarenhet, ödmjukhet, lyhördhet, kompetens. 2002 startade hon Shanti Yoga Center Helsingborg och drev verksamheten till 2012, men är kvar som yogalärare och håller kurser och privata yogaklasser. 
Hon fortbildar sig kontinuerligt och Inspireras av Larry Schulz, Richard Freeman och Mary Taylor, Rodney Yee, Desiree Rumbaugh, David Swenson, Dominic Corigliano, Alison West, Jason Crandell, Sianna Sherman, Kino MacGregor, Chuck Miller, Shiva Rea, Richard Rosen, Cindi Lee, Maty Ezraty, Bernie Oark, Sarah Powers, Paul och Suzee Griiley med flera internationellt erkända lärare och inspireras av dem och även av alla fantastiska yogaelever hon har den stora förmånen att få möta. 


Madeleine undervisar i Ashtanga yoga, Hatha yoga, Vinyasa Flow Yoga, Yin Yoga, Restorative, Gravid yoga och Meditation/Terapeutisk yoga och har sedan många år utbildat yogautövare och yogalärare. 
Hennes undervisning fokuserar bl.a. på att skapa en meningsfull individuell yogapraktik, där varje elev lär sig att utforska och anpassa sin yoga baserat på sina unika, personliga förutsättningar. 
Madeleine har förutom en lång erfarenhet som yogalärare, en omfattande kunskap om kroppens sammansättning och funktion efter studier av anatomi och fysiologi och är mycket kunnig om teknik, bygga upp sekvenser av positioner, historia, hon är nyfiken, ifrågasätter hela tiden vad hon lärt sig och utforskar ständigt nya delar av yogans filosofiska system och yoga som en andlig disciplin. 
lon tycker det är viktigt att kontinuerligt gå djupare in I sig själv och sin egen praktik för att kunna förmedla en bredd och en upplevelse för sina elever; att de ska lära sig vara fullkomligt närvarande med sin andning inuti krappen både på och utanför mattan. 

Instruktörer Madeleine
Anchor 1
IMG_4488-Edit_edited.jpg

Rita Cording

Yoga lärare

Rita Cording har så länge hon kan minnas älskat rörelse i olika former och är passionerad yogi. Hon kom i kontakt med yogan i Tyskland på mitten av 80-talet. Bodde i USA 7 år där hon började sin utbildning som yogalärare och är Certifierad RYT och Leg Fysioterapeut med specialistkompetens rygg/nacke/bäcken och idrottsmedicin. Hon är även utbildad Idrottslärare och är certifierad Akupunktör och massageterapeut och driver även sitt eget företag 'Back to Life". Rita har flera YA-certifierade utbildningar inom yoga bakom sig. Bland annat i Iyengar, Hatha och Vinyasa.

 
Rita brinner för att inspirera människor till välbefinnande inifrån och ut. Genom lugn, omtanke och förmågan att lyssna inåt på sin egen kropp ser hon möjligheter för alla människor kan hitta balans och stabilitet i livet. 
"Jag älskar att yogan är så oändlig och alltid ger mig nya infallsvinklar, och får mig att se möjligheter och ger tillgång till all kunskap vi redan har, djupt i oss själva." 

Instruktörer Rita
Kenneth.jpg

Kenneth Riton

Meditationslärare

Min andliga resa började med att jag blev initierad I Transcendental Meditatlon (TM) 1970 vilket är det bästa jag någonsin gjort. Det förändrade mitt liv i grunden och öppnade för helt nya dimensioner av livet. Det gav svaret på en Inre längtan som hittills varit ett omedvetet sökande efter ett större sammanhang och samhörighet. 
Efter att ha mediterat några år bestämde jag för att bli meditationslärare. Jag åkte till Schweltz i Januari 1974 för arbeta för TM-rörelsen som hade sitt huvudsäte där på den tiden. Där fanns även Maharlshi och jag hade turen att få arbete på samma hotel som Maharlshi bodde.


I början på 1975 bestämde jag mig för att det var dags att utbilda mig till TM lärare och bidra till visionen med att skapa en ny tidsålder. Jag genomgick en sex månaders utbildning och återvände till Sverige I Juni 1975. Jag blev då ombedd att ta över ansvaret för TM-rörelsens kursgård I Norberg. 

Jag har läst om och träffat många andliga mästare. Jag har studerat och praktiserat deras undervisning och tagit till mig deras visdomsord, i någon mån. De har alla på olika sätt inspirerat och bidragit till min andliga 
utveckling och mognad som människa. Under de senaste åren har jag också fascinerats av Gongens effekter på sinnet och kroppen och ser det som ett hjälpmedel för att frigöra lagrade spänningar och känslor. Gongen har en meditativ effekt som underlättar kontakten med ditt inre väsen, ditt högre jag. 
I dag ser jag fram emot att leda kursen i meditation på Shanti Yoga Center.
Allt med en önskan om att bidra till en fridfull och kärleksfull värld. 

Instruktörer Kenneth
anuja_edited.jpg

Anuja Wadekar

Yoga lärare

I am Anuja and I come from India. I have been learning the practice of Iyengar yoga at Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute in Pune, India and continue pursuing being a student of this school. I believe that the process of getting into an asana and stabilizing oneself in it, helps improve concentration and imparts discipline. Yoga in its nature is holistic as it strengthens the body, focuses the mind, and lastly, develops one's consciousness. It allows one to look '"within". I feel fortunate to be able to share my knowledge of yoga at Shanti Yoga Center Helsingborg and look forward to guiding you through your journey of yoga. 

Instruktörer Anuja
My project-1 (4)_edited.jpg

Tin Josefsdotter

Yoga lärare

Yogan är för mig en livslång process och har växt sig in i mitt liv och vardag. På vägen har jag träffat så många fantastiska yogisar som inspirerat och lett mig vidare och djupare. Yogan och andetaget har på många sätt hjälpt mig att må bättre, hitta lugnet och bli stabilare. Nu vill jag bjuda in dig till att prova yogan som verktyg för att stärka dig och ge dig kraft i det du behöver.

Instruktör Tin
Tomas.jpg

Tomas Björk

Vandringsledare

bottom of page