top of page
Yoga Studio

OM VÅRA INSTRUKTÖRER

Sophie.jpg

Sophie Lillieholm

Grundare & VD

Yoga är för mig ett ständigt utforskande av kropp och själ på varje individs egna villkor och ingen stund på yogamattan är den andra lik. Yogan är tillgänglig för och gynnar alla. Mina klasser är till för dig som vill lära känna dig själv, stilla dina tankar och bygga upp din kropp på ett skonsamt och medvetet sätt. Det finns yoga för alla och i min sal yogar du utefter dina förutsättningar och den form du befinner dig i. Varje stund på mattan är utveckling. 

 

Sophie började tidigt med Ashtanga yoga och undervisar på såväl kurser, ledda klasser och Mysoreklasser. Hon är en mycket uppskattad och respekterad lärare med en speciell förmåga att på ett inkännande sätt anpassa de fysiska övningarna utifrån individuella behov och förmedla lugn och närvaro på klasserna. Sophie har under sin resa guidats och inspirerats av Petri Räisinen, David Swenson, Kino McGregor och många fler. Med bakgrund inom flertalet fysiska yogaformer är det Ashtanga yogan som fortfarande är favoriten hos både Sophie och alla som yogar för henne. 

Instruktörer Sophie
madde-Enhanced-Edit_edited.jpg

Madeleine Enhörning

Programansvarig & Vice VD

1986 började Madeleine praktisera Hatha yoga då hon sökte ett tillstånd att vila i, en balans mellan stillhet och kraft som motvikt till en mer rigid träning inom dans- och fitness. 1987 åkte hon första gången till Mysore efter att ha blivit Inbjuden att prova en klass hos Nancy Gilgoff och David Williams i Kalifornien. I Mysore lärde hon sig Ashtanga systemet av Pattabhl Jois och blev efter studier, lärling, assistent yogateacher på olika studios och lång praktik, 4 år, blessed by Pattabhl Jols att undervisa första serien. 
Efter flera år av praktiserande för olika lärare i Rishikesh, där hon gick Yoga Teacher Training, 200 RYT, Omkarananda Ganga Sedan, Shiva Rea 200H califomia, Santa Barbara Yoga Center, Pune Kaivalyadhama och 200 RYT Absolute Yoga Koh Samui Thailand, Yin yoga Paul and Suzee Grilley, började hon undervisa och är nu en mycket uppskattad yogalärare för sin långa erfarenhet, ödmjukhet, lyhördhet, kompetens. 2002 startade hon Shanti Yoga Center Helsingborg och drev verksamheten till 2012, men är kvar som yogalärare och håller kurser och privata yogaklasser. 
Hon fortbildar sig kontinuerligt och Inspireras av Larry Schulz, Richard Freeman och Mary Taylor, Rodney Yee, Desiree Rumbaugh, David Swenson, Dominic Corigliano, Alison West, Jason Crandell, Sianna Sherman, Kino MacGregor, Chuck Miller, Shiva Rea, Richard Rosen, Cindi Lee, Maty Ezraty, Bernie Oark, Sarah Powers, Paul och Suzee Griiley med flera internationellt erkända lärare och inspireras av dem och även av alla fantastiska yogaelever hon har den stora förmånen att få möta. 


Madeleine undervisar i Ashtanga yoga, Hatha yoga, Vinyasa Flow Yoga, Yin Yoga, Restorative, Gravid yoga och Meditation/Terapeutisk yoga och har sedan många år utbildat yogautövare och yogalärare. 
Hennes undervisning fokuserar bl.a. på att skapa en meningsfull individuell yogapraktik, där varje elev lär sig att utforska och anpassa sin yoga baserat på sina unika, personliga förutsättningar. 
Madeleine har förutom en lång erfarenhet som yogalärare, en omfattande kunskap om kroppens sammansättning och funktion efter studier av anatomi och fysiologi och är mycket kunnig om teknik, bygga upp sekvenser av positioner, historia, hon är nyfiken, ifrågasätter hela tiden vad hon lärt sig och utforskar ständigt nya delar av yogans filosofiska system och yoga som en andlig disciplin. 
lon tycker det är viktigt att kontinuerligt gå djupare in I sig själv och sin egen praktik för att kunna förmedla en bredd och en upplevelse för sina elever; att de ska lära sig vara fullkomligt närvarande med sin andning inuti krappen både på och utanför mattan. 

IMG_4488-Edit_edited.jpg

Rita Cording

Yoga lärare

Rita Cording har så länge hon kan minnas älskat rörelse i olika former och är passionerad yogi. Hon kom i kontakt med yogan i Tyskland på mitten av 80-talet. Bodde i USA 7 år där hon började sin utbildning som yogalärare och är Certifierad RYT och Leg Fysioterapeut med specialistkompetens rygg/nacke/bäcken och idrottsmedicin. Hon är även utbildad Idrottslärare och är certifierad Akupunktör och massageterapeut och driver även sitt eget företag 'Back to Life". Rita har flera YA-certifierade utbildningar inom yoga bakom sig. Bland annat i Iyengar, Hatha och Vinyasa.

 
Rita brinner för att inspirera människor till välbefinnande inifrån och ut. Genom lugn, omtanke och förmågan att lyssna inåt på sin egen kropp ser hon möjligheter för alla människor kan hitta balans och stabilitet i livet. 
"Jag älskar att yogan är så oändlig och alltid ger mig nya infallsvinklar, och får mig att se möjligheter och ger tillgång till all kunskap vi redan har, djupt i oss själva." 

Instruktörer Madeleine
Instruktörer Rita
Tomas.jpg

Tomas Björk

Yoga lärare & Vandringsledare

Jag startade min yogaresa 2005, mitt i livets alla möjliga utmaningar (stressigt arbete och privata påfrestningar), då jag sökte en träningsform som kunde ge mig såväl fysisk som mental balans, styrka och uthållighet, men även ro och lugn. Jag provade mig fram inom olika yogaformer, innan jag fann den optimala kombinationen jag sökte i Hot Yoga. En fysiskt utmanande yoga som kräver fullt fokus och närvaro. Som instruktör på Shanti Yoga Center sedan 2011 är min ambition att förmedla just dessa upplevelser till alla yogisar, oavsett förutsättningar. Jag tror att alla kan få en stor upplevelse från yogan, för oavsett var DU befinner dig på DIN yogaresa, nybörjare eller erfaren, finns det alltid något mer steg du kan ta, något mer du kan uppleva eller komma till insikt om. Som yogi tror jag man blir en bättre människa, du blir medveten om dig själv, din kropp, hur du lever, hur du är mot andra, vilket kanske kan bidra till en bättre värld. 

Instruktörer Tomas
anuja_edited.jpg

Anuja Wadekar

Yoga lärare

I am Anuja and I come from India. I have been learning the practice of Iyengar yoga at Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute in Pune, India and continue pursuing being a student of this school. I believe that the process of getting into an asana and stabilizing oneself in it, helps improve concentration and imparts discipline. Yoga in its nature is holistic as it strengthens the body, focuses the mind, and lastly, develops one's consciousness. It allows one to look '"within". I feel fortunate to be able to share my knowledge of yoga at Shanti Yoga Center Helsingborg and look forward to guiding you through your journey of yoga. 

Instruktörer Anuja
Kenneth.jpg

Kenneth Riton

Meditationslärare

Min andliga resa började med att jag blev initierad I Transcendental Meditatlon (TM) 1970 vilket är det bästa jag någonsin gjort. Det förändrade mitt liv i grunden och öppnade för helt nya dimensioner av livet. Det gav svaret på en Inre längtan som hittills varit ett omedvetet sökande efter ett större sammanhang och samhörighet. 
Efter att ha mediterat några år bestämde jag för att bli meditationslärare. Jag åkte till Schweltz i Januari 1974 för arbeta för TM-rörelsen som hade sitt huvudsäte där på den tiden. Där fanns även Maharlshi och jag hade turen att få arbete på samma hotel som Maharlshi bodde.


I början på 1975 bestämde jag mig för att det var dags att utbilda mig till TM lärare och bidra till visionen med att skapa en ny tidsålder. Jag genomgick en sex månaders utbildning och återvände till Sverige I Juni 1975. Jag blev då ombedd att ta över ansvaret för TM-rörelsens kursgård I Norberg. 

Jag har läst om och träffat många andliga mästare. Jag har studerat och praktiserat deras undervisning och tagit till mig deras visdomsord, i någon mån. De har alla på olika sätt inspirerat och bidragit till min andliga 
utveckling och mognad som människa. Under de senaste åren har jag också fascinerats av Gongens effekter på sinnet och kroppen och ser det som ett hjälpmedel för att frigöra lagrade spänningar och känslor. Gongen har en meditativ effekt som underlättar kontakten med ditt inre väsen, ditt högre jag. 
I dag ser jag fram emot att leda kursen i meditation på Shanti Yoga Center.
Allt med en önskan om att bidra till en fridfull och kärleksfull värld. 

Instruktörer Kenneth
rebecka.jpg

Rebecka Rothstein

Yoga lärare

Rebecka är en passionerad yogi som har en mängd yogalärarutbildningar bakom sig. Men det var under en semesterresa till Berlin 2016 som Rebecka snubblade in på en Jivamuktlyogaklass och kände att hon hittat hem. I februari 2020 blev en nästan fyra år lång dröm sann då hon utbildade sig till Jivamuktiyogalärare på Govardhan Eco Village i Indien för Jules Febre och Rima Rabbath. Jivamuktiyoga grundades av Sharon Gannon och David Life i New York 1984. 


Rebecka gör sitt bästa för att leva som hon lär och ledordet är Ahimsa, att inte skada andra levande varelser, därför är hon liksom de flesta Jivamuktlyogalärare vegan. 
På Rebeckas klasser vill hon få dig att utmana dig själv och under hennes trygga vägledning prova positioner du inte tror att du klarar. 

 

Rebeckas utbildningar: 
200 h Yoga Alliance Vinyasa Yoga Teacher Training, LagoCph, Köpenhamn 
50 h Global yoga personlig träning, Göteborg 
50 h Vinyasa Flow Teachers Intensive, yogamaze, Berlin 
20 h Yoga Anatomy Training, Yoga Medicine 
300 h Jivamukti Yoga Teacher Training, Indien 
500 h The Kaivalya Yoga Method (pågående) 
50 h Nervous System and Restorative Yoga, Yoga Medicine (pågående) 

Instruktörer Rebck
Ellinor Österlund_edited.png

Ellinor Österlund

Yoga lärare

Jag hade länge velat börja med yoga när jag 2017 fann Ashtanga Yogan på en studio i Malmö. Jag föll direkt för denna tradition och jag fick ganska omgående en regelbunden praktik. Jag hade hittat hem. Utan några som helst förkunskaper började jag min yogaresa och fick lära mig att Yoga är så mycket mer än fysisk flexibilitet och kroppsställningar. Även om jag blev fysiskt starkare och smidigare av min praktik så skedde den stora förändringen mentalt. Yogan är idag en del av mig och en förutsättning för mitt välbefinnande.  

 

Våren 2020 började jag som lärling hos Ann Svärdfelt, auktoriserad yogalärare inom Ashtanga Yoga av Sharath Jois i Mysore, Indien, där denna tradition en gång grundades. Jag har idag genomfört alla tre steg i Anns lärlingsprogram och arbetar nu som yogalärare inom Ashtanga Yoga. Hösten 2022 fick jag själv möjligheten att åka till Mysore och praktisera med Sharath Jois, vilket jag är otroligt tacksam för. Det är en ära att få undervisa och sprida denna fantastiska metod. Trots detta är jag i första hand alltid elev och fortsätter att lära mig för varje dag. Vi slutar aldrig att utvecklas.  

 

Ashtanga Yogan är enligt mig ett fantastiskt verktyg för att klara av livets alla påfrestningar samt ett sätt att komma närmare sig själv och det sanna jaget. Under alla år av yogapraktik har jag lärt mig så mycket om mig själv. Detta är en yogapraktik som är individanpassad, vilket gör att den är tillgänglig för alla, nybörjare som vana utövare.  

 

 

Med vänlig hälsning,

Ellinor Österlund 

Instruktörer Ellinor
bottom of page