Yin Yoga Utbildning 4 - 6 oktober

Utbildning i Yin yoga 4 -6 oktober

Tider: fre 14.00 - 17.30, lör 13.00 - 17.30, sön 10.30-13.30

Pris: 4 200 kr/deltagare, ingår kompendium och certifikat

Plats: Shanti Yoga Center Helsingborg

För frågor och bokning: skicka ett email till info@shantiyogacenter.seYin yoga är en populär yogaform världen över. Fler och fler inser betydelsen av att vila, att vara, att låta livet ha sin gång. Denna kurs vänder sig både till dig som vill undervisa i yoga samt till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande. De flesta som gått kursen undervisar i yin yoga idag och är mycket nöjda.
Kursens tre dagar innehåller bland annat teori och praktik av yogans alla positioner, meditation och pedagogik i yinyogaundervisning.
Yinyoga är inte en ny yogaform utan ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker man bindväven och de lite hårdare delarna i kroppen såsom leder och ligament. Kroppen blir smidigare och då möjliggörs ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är mycket stressreducerande. Yinyoga kallas ibland även för slowyoga, meditationsyoga eller stretchyoga.
Denna helgkurs passar alla; yogalärare, vana yogautövare samt nybörjare. Under dessa dagar kommer du få en fördjupning i yinyoga, lära dig mycket om hur man med hjälp av yogans metoder kan lyfta sin energi i kroppen, stärka sitt immunförsvar och helt enkelt må bättre. Du kommer även få lära dig att leda yinyoga klasser.
Du får ett kompendium och certifikat samt tips på annan litteratur som kan rekommenderas för vidare utveckling. Ta med anteckningsblock, penna samt bekväma kläder att yoga i.


Fredag
Tid: 14.00-17.30
Presentation & introduktion
Ett längre yin yoga pass
Genomgång vad ställningarna är bra för
Introduktion till energisystemet

Hemuppgift: träna på att leda tre ställningar

Lördag
Tid: 12.30-18.00
Ett längre yinyoga pass med fler ställningar
Genomgång vad ställningarna är bra för
Genomgång kompendium inkl olika programupplägg och vad som är bra att tänka på
Grupparbete: sätta ihop eget program

Hemuppgift: att skriva en kortare reflektion om vad yinyoga är, vad det kan ge och vad som är viktigt att tänka på när man leder.

Söndag
Tid: 10.30-14.00
Egna program leds
Feedback
Examination
Diplomutdelning 

 • Du betalar in anmälningsavgiften, 1 500 kr vid anmälan eller senast 30/8, resterande belopp, 2 700 kr, senast 14/9 .
  Du kan självklart betala hela beloppet, 4200 kr med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift.
  När du skickat din anmälan återkommer vi med betalningsinformation.
  Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart.
  Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

  Sista anmälningsdag är 20/9 med reservation för om det finns platser kvar.
  Varmt välkomna!

Om Ann Svärdfelt
 
Ann Svärdfelt kommer från Östersund och har arbetat med yoga på heltid 16 år. Innan hon bytte inriktning i livet arbetade hon dom internationell produktchef i telekombranschen och dessförinnan var det 5 års universitetsstudier.
2006 började Ann hålla yinyoga utbildningar. Det var väldigt få som kände till detta tillvägagångssätt då. Men Ann hade upptäckt vilka goda effekter träningen hade så hon ville dela med sig. Under de senaste 12 åren har Ann hållit i ett 30tal mycket omtyckta kurser i yinyoga.
Annars arbetar Ann också med traditionell Ashtanga yoga.