Yin Yoga Utbildning 17 - 19 januari 2020

Utbildning i Yin yoga 17 - 19 januari

Tider: fre 14.00 - 17.30, lör 12.00 - 17.30, sön 9.30 - 11.30

Pris: 4 200 kr/deltagare, ingår kompendium och certifikat

Plats: Shanti Yoga Center Helsingborg

För frågor och bokning: skicka ett email till info@shantiyogacenter.seEn utbildning för dig som vill fördjupa din egen förståelse för yinyoga och utvecklas personligt eller önskar guida andra inom yinyoga.
Vi har små personliga grupper vilket skapar en fin dynamik och plats för individuell utveckling.

Yin yoga är en populär yogaform världen över. Fler och fler inser betydelsen av att vila, att vara, att låta livet ha sin gång. Denna kurs vänder sig både till dig som vill undervisa i yoga samt till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande. De flesta som gått kursen undervisar i yin yoga idag och är mycket nöjda.
Kursens tre dagar innehåller bland annat teori och praktik av yogans alla positioner, meditation och pedagogik i yinyogaundervisning.
Yinyoga är inte en ny yogaform utan ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker man bindväven och de lite hårdare delarna i kroppen såsom leder och ligament. Kroppen blir smidigare och då möjliggörs ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är mycket stressreducerande.
Denna helgkurs passar alla; yogalärare, vana yogautövare samt nybörjare. Under dessa dagar kommer du få en fördjupning i yinyoga, lära dig mycket om hur man med hjälp av yogans metoder kan lyfta sin energi i kroppen, stärka sitt immunförsvar och helt enkelt må bättre. Du kommer även få lära dig att leda yinyoga klasser.
Du får ett kompendium och certifikat samt tips på annan litteratur som kan rekommenderas för vidare utveckling. Ta med anteckningsblock, penna samt bekväma kläder att yoga i.

Praktik­:
• Ledda klasser i yinyoga
• Pranayama
• Meditation
Teknik:
• Grundlig genomgång av alla yinyogapositioner
• Hur vi sätter ihop en yin yoga klass - skapa yinyogapass för olika behov
• Yoga som livsstil
Anatomi och fysiologi:
• Chakran, vayus, nadis, koshas
• Påverkan av energi i asanas på olika plan
• Fascia, nervsystemet, psoas och vagusnerven
 Yogafilosofi:
• Yogans historia
• Patanjali Yoga Sutra
Hemuppgifter:
• Egen praktik
• Egen undervisning
Ingår:
• Certifieringsdiplom
• Kurskompendium"Känner mig fortfarande uppfylld av allt jag fick lära mig och uppleva. Tränar hemma nästintill varje dag och läser på för att så småningom få igång några kurser. Kursen gav mig mycket både i träning av positioner men också fakta om yin yoga och hur kroppen responderar. En mycket bra bas om man vill bli yin yogalärare."

Mycket bra upplägg och att vi var en liten grupp, alla hade chans att få svar på frågor och dela med sig av egna
erfarenheter som vi alla kunde få nytta av i våra egna framtida klasser. Kursmaterialet var innehållsrikt, lätt att förstå och ta till sig. Bra med förslag på olika pass. Underbar lärare med mycket kompetens och kunnande, kändes tillåtande, lugnt och tryggt .

"Först och främst stort tack igen för en mycket bra och givande utbildning! Fantastisk lärare, ödmjuk, prestigelös med en kunskap och utbildning som är guld värt, och samtidigt så tillgänglig och inlyssnande. Otroligt bra utbildningsmaterial, strukturerat som kan hjälpa till att underlätta för självstudier av många intressanta områden inom yogan."

"Tack för en superbra utbildning! Gillar att vi fick mycket teori med praktisk uppföljning för att lära oss övningarna. Mycket tydligt, lärorikt och pedagogiskt."

"Jag är så glad över att vi var en liten grupp, då det gav oss möjligheten till en mer personlig och där med mer "riktad utbildning". Vi gavs utrymmet att ställa frågor vilket jag uppskattade mycket. Bra diskussioner och läraren hade mycket bra svar. Mycket kompetent och förtroendeingivande lärare och jag vill gå fler kurser med henne. Mycket bra kompendium då jag nu har något att gå tillbaka till. Bra med konkret förslag på passupplägg. Dessutom bra med förslag på olika passupplägg. Fick bekräftat att jag är på rätt spår vilket gör att jag känner att jag har en stadigare grund att utgå ifrån och att jag kommer vara tryggare i mitt utförande."

"Tack för en mycket bra kurs med ett mycket bra upplägg, väl genomtänkt och bra balans av genomgång, praktik samt våra frågor där alla blev sedda och hörda. Jättebra lärare som delade med sig av sin kunskap på ett ödmjukt sätt men med glimten i ögat. Bra stämning! Rekommenderar gärna den kurs!" 

 • Du betalar in anmälningsavgiften, senast 20/11, resterande belopp, 2 700 kr, senast 1/12.
  Du kan självklart betala hela beloppet, 4200 kr med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift.
  När du skickat din anmälan återkommer vi med betalningsinformation.
  Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart.
  Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

  Sista anmälningsdag är 12/1 med reservation för om det finns platser kvar.
  Varmt välkomna!

Om Madeleine
Madeleine Sjödahl är idag en av Sveriges ledande Yin Yoga lärare och utbildare med certifikat från Bernie Clark, Sarah Powers, Paul och Suzee Grilley. Hon har sedan flera år utbildat yogautövare och lärare inom Yin Yoga och på en kunnigt och personligt sätt delat Yin Yogans fysiska, mentala och emotionella fördelar.