YIN YOGA TT Grundutbildning   6 - 8/5 och 20/5 - 22/5

Utbildning i Yin yoga 6 - 8 maj och 20 - 22 maj

Tider: fre 13.30 - 17.30, lör 12.30 - 17.30, sön 10.00- 14.00


Pris: 9 150 kr/deltagare (exkl moms 6%), ingår kompendium och certifikat

Plats: Shanti Yoga Center Helsingborg

För frågor och bokning: skicka ett email till info@shantiyogacenter.seEn utbildning för dig som vill fördjupa din egen förståelse för Yin yoga och utvecklas personligt eller önskar guida andra inom Yin yoga. Vi har små personliga grupper vilket skapar en fin dynamik och plats för individuell utveckling.

Yin yoga är en populär yogaform världen över. Fler och fler inser betydelsen av att vila, att vara, att finna inre stillhet. Denna kurs vänder sig både till dig som vill undervisa i yoga samt till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande. Kursen innehåller bl a teori och praktik av yogans alla positioner, meditation och pedagogik i Yin yogaundervisning.
Yin yoga är en metod för att utöva yoga inspirerad av Taoism, ett filosofiskt system från Kina. Namnet hänvisar till begreppen yin och yang. Yin är långsamt, stilla, tyst och lugnande, yang är dynamisk rörelse, förändring,  energi.
Yin yoga är inte en ny yogaform utan ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker man bindväven samt leder och ligament. Kroppen blir smidigare och då möjliggörs ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är mycket stressreducerande.
Den yoga som vi gör mest i vår kultur är yang, liksom hur vi lever våra liv, alltid på språng, ju snabbare desto bättre.  I Yin yoga håller vi positionerna längre i en mjuk stretch, vi vill släppa spänningar, öppna upp för bättre cirkulation kring leder och andra strukturer i vår kropp. Vi tar oss tid att bara vara precis här, och nu. Vi skapar utrymme för att dra vår uppmärksamhet inåt. Det ger en möjlighet att känna de djupare mer subtila lagren i kroppen, som så småningom kommer att leda oss till ett mer balanserat sinne.

Denna utbildning passar alla; yogalärare, vana yogautövare samt nybörjare. Under dessa dagar kommer du få en fördjupning i Yin yoga, lära dig om hur man med hjälp av yogans metoder kan lyfta sin energi i kroppen, stärka sitt immunförsvar, på djupet nå delar av oss själva, leva sundare med mer närvaro och glädje.
Målet är att du efter utbildningen ska känna dig trygg med Yin yoga som metod och att ge dig kunskap för applicering av dess principer och positioner i din egen praktik och i din undervisning.

Modul 1, 28-30/1 riktar in sig på grunderna i Yin yoga, ger dig en grundlig genomgång av alla Yin yoga positioner, vad de olika ställningarna är bra för och hur vi sätter ihop en Yin yogaklass  och skapar klasser för olika behov.
Modul 2, 11-13/2 fokuserar på meditation, anatomi, faschia och chakrasystemet.

Efter avslutad utbildning får du ett certifikat och kan börja undervisa i Yin yoga.


INNEHÅLL:
- Yinyogans grundprinciper
- Grundläggande positioner
- Undervisa och instruera hur du kommer in och ur positionerna på ett säkert sätt utifrån olika förutsättningar
- Anatomi, fysiologi, faschia, myofaschia
- Andningsteknik
- De fem elemten
- Chakrasystemet och energivärlden
- Mediatation
- Pedagogik - här får du redskapen att utvecklas i rollen som Yin yogalärare
- Egna studierSAGT OM VÅR UTBILDNING:


"En helt fantastisk kurs om Yin Yogans grunder och dess positiva inverkan på både den mänskliga kroppen och på sinnet. Härlig och lärorik mix av både teori och praktik.
Madeleine är en mycket ödmjuk och väldigt erfaren yogalärare som förmedlar sin kunskap på ett generöst och proffsigt sätt. Det märks att hon brinner för sitt yrke och har enormt mycket kunskap inom yogan, både teoretisk och praktisk.
De kompendium vi fick var välgjorda och mycket informativa. Härligt att vi även fick lära oss om Chakrasystemet och hur vi genom yin yogan öppnar upp och förbättrar flödet i kroppens energikanaler.
Madeleines trevliga och omtänksamma sätt inbjuder till en underbar atmosfär och lugnet under kursdagarna gav mig en mycket avslappnad känsla i hela kroppen samt i sinnet.  Det yin pass som Madeleine avslutade kursen med var helt fantastiskt och jag har aldrig någonsin tidigare kommit så djupt i min Savasana som då. Flera dagar efter kursavslut känner jag fortfarande lugnet och harmonin och går runt med ett leende på läpparna mest hela tiden. Jag känner mig i balans, tacksam och så väldigt nöjd med att jag gick denna fantastiska yin yogalärarutbildning.
 Jag uppskattade också väldigt mycket att det var en liten grupp, där vi alla fick utrymme att ställa frågor, lära och växa. Gruppen kändes trevlig och trygg och det blev många glada skratt, härlig feed-back och mycket kärlek. Tacksam för att jag fått lära känna nya fantastiska YinYogisar och att vi kommer fortsätta hålla kontakten och utbyta lärdomar och erfarenheter J
Tusen tusen tusen tack vackraste Madeleine för en magisk utbildning. Med mycket närvaro och massor av kärlek <3 Du är bäst!"
Nicolette
"Känner mig fortfarande uppfylld av allt jag fick lära mig och uppleva. Tränar hemma nästintill varje dag och läser på för att så småningom få igång några kurser. Kursen gav mig mycket både i träning av positioner men också fakta om yin yoga och hur kroppen responderar. En mycket bra bas om man vill bli yin yogalärare."
Tack, tack !
Åsa


"Jag är så tacksam att jag anmälde mig och gick den utbildningen.
Att få lyssna och lära av Madeleine får en att både vilja vidare, våga möta livet och utvecklas. Hennes enorma kunskap inom Yoga förmedlar hon på ett lugnt och pedagogiskt sätt men även med en gnutta humor.
Vi fick en helhetssyn med en bra balans av alla delar, en förståelse över både det fysiska och det mentala.
Att dessutom få göra detta i en härlig grupp med en blandning av Asanas, diskussioner, hemläxa och egna pass gjorde utbildningen till en sådan härlig upplevelse. Väl investerade timmar!"
Namaste KristinaMycket bra upplägg och att vi var en liten grupp, alla hade chans att få svar på frågor och dela med sig av egna
erfarenheter som vi alla kunde få nytta av i våra egna framtida klasser. Kursmaterialet var innehållsrikt, lätt att förstå och ta till sig. Bra med förslag på olika pass. Underbar lärare med mycket kompetens och kunnande, kändes tillåtande, lugnt och tryggt .
Namaste
Cecilia


"En mycket givande utbildning på många sätt. Jag fick lära mig mycket om bakgrunden och de medicinska fördelarna av att utöva  till yin yoga. Jag tyckte mycket om att du i undervisningen inkluderade både de österländska meridianerna och chakran. Det bekräftar vår holistiska helhet som människor och är väldigt intressant. Jag uppskattar att du inkluderade pedagogik, mycket fokus med vad vi ska tänka på när vi håller ett yoga pass, och vi lär ut yin yoga. Att få praktisera och hålla pass för klassen var ovärderligt. Jag överraskade mig själv med att tycka det var så roligt. Jag trodde att jag skulle vara för osäker för att sätta mig framför gruppen och leda dem. Stort tack för att du gav mig den upplevelsen.
Upplägget med 2*3 dgr och 4-5 tim/dag var helt perfekt. Lagom intensivt för att gå djupt, men inte längre dagar än att det gick att ta till sig.
Som lärare är du helt fantastiskt. Otroligt kunnig, och en riktig story-teller som gör att det är både kul och intressant att lyssna på dig. Att du själv lever yogan gör undervisningen trovärdig. Du är fenomenal på att se oss som individer, lyfta oss och bekräfta oss utifrån där vi är."
 Stort tack bästa Madeleine ❤
Alexandra
 


"Först och främst stort tack igen för en mycket bra och givande utbildning! Fantastisk lärare, Madeleine är ödmjuk, prestigelös med en kunskap och utbildning som är guld värt, och samtidigt så tillgänglig och inlyssnande. Otroligt bra utbildningsmaterial, strukturerat som kan hjälpa till att underlätta för självstudier av många intressanta områden inom yogan. Ser fram emot en fortsättningskurs!"
Katharina


"Mycket inspiration och information på kort tid!"
Ulla


"Tack för en superbra utbildning! Gillar att vi fick mycket teori med praktisk uppföljning för att lära oss övningarna. Mycket tydligt, lärorikt och pedagogiskt."
Namaste Jennifer


"Jag är så glad över att vi var en liten grupp, då det gav oss möjligheten till en mer personlig och där med mer "riktad utbildning". Vi gavs utrymmet att ställa frågor vilket jag uppskattade mycket. Bra diskussioner och läraren Madeleine hade mycket bra svar. Mycket kompetent och förtroendeingivande lärare och jag vill gå fler kurser med henne. Mycket bra kompendium då jag nu har något att gå tillbaka till. Bra med konkret förslag på passupplägg. Dessutom bra med förslag på olika passupplägg. Fick bekräftat att jag är på rätt spår vilket gör att jag känner att jag har en stadigare grund att utgå ifrån och att jag kommer vara tryggare i mitt utförande."
Tusen tack! Helena

"Tack för en mycket bra kurs med ett mycket bra upplägg, väl genomtänkt och bra balans av genomgång, praktik samt våra frågor där alla blev sedda och hörda. Jättebra lärare som delade med sig av sin kunskap på ett ödmjukt sätt men med glimten i ögat. Bra stämning! Rekommenderar gärna den kurs!"

Hälsningar Emma


"Tack för en fantastisk utbildning i yinyoga. En av de största kunskaperna jag fått med mig är att det finns mycket visdom och kärlek till både kropp och själ i yinyogan, vi behöver bara ta emot det och praktisera det mer regelbundet. Utbildningen med en praktisk del och en teoretisk del  upplevde jag som ett bra upplägg. Då vi var en liten grupp blev det mycket gemenskap och öppenhet i gruppen med stor lyhördhet och acceptans för varandra vilket i mina ögon bidrog till att mån vågade ställa frågor utan att känna sig dum.
Utbildningen gav mer än vad jag hade förväntat mig, framför allt på det känslomässiga planet. Jag ser gärna en fortsättning på denna utbildningen."
Namaste Lillemor

 

 • Du betalar in anmälningsavgiften, 3 000 kr senast 8/4-22, resterande belopp 6 700 kr senast 29/4-22.
  Du kan självklart betala hela beloppet 9 700 kr (ink moms 6%). Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift.
  När du skickat din anmälan återkommer vi med betalningsinformation.
  Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart.
  Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

  Sista anmälningsdag är med reservation för om det finns platser kvar.
  Varmt välkomna!

Om Madeleine
Madeleine Enhörning är idag en av Sveriges ledande Yin Yoga lärare och utbildare med certifikat från Bernie Clark, Sarah Powers, Paul och Suzee Grilley. Hon har sedan flera år utbildat yogautövare och lärare inom Yin Yoga och på ett kunnigt och personligt sätt delat Yin Yogans fysiska, mentala och emotionella fördelar.

Läs mer om Madeleine här