YIN YOGA TT Grundutbildning

Utbildning i Yin yoga 26 - 28 februari och 12 - 14 mars

Tider: fre 13.30 - 17.30, lör 12.30 - 17.30, sön 10.00- 14.00


Pris: 9 150 kr/deltagare (exkl moms 6%), ingår kompendium och certifikat

Plats: Shanti Yoga Center Helsingborg

För frågor och bokning: skicka ett email till info@shantiyogacenter.seEn utbildning för dig som vill fördjupa din egen förståelse för Yin yoga och utvecklas personligt eller önskar guida andra inom Yin yoga. Vi har små personliga grupper vilket skapar en fin dynamik och plats för individuell utveckling.

Yin yoga är en populär yogaform världen över. Fler och fler inser betydelsen av att vila, att vara, att finna inre stillhet. Denna kurs vänder sig både till dig som vill undervisa i yoga samt till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande. Kursen innehåller bl a teori och praktik av yogans alla positioner, meditation och pedagogik i Yin yogaundervisning.
Yin yoga är en metod för att utöva yoga inspirerad av Taoism, ett filosofiskt system från Kina. Namnet hänvisar till begreppen yin och yang. Yin är långsamt, stilla, tyst och lugnande, yang är dynamisk rörelse, förändring,  energi.
Yin yoga är inte en ny yogaform utan ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker man bindväven samt leder och ligament. Kroppen blir smidigare och då möjliggörs ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är mycket stressreducerande.
Den yoga som vi gör mest i vår kultur är yang, liksom hur vi lever våra liv, alltid på språng, ju snabbare desto bättre.  I Yin yoga håller vi positionerna längre i en mjuk stretch, vi vill släppa spänningar, öppna upp för bättre cirkulation kring leder och andra strukturer i vår kropp. Vi tar oss tid att bara vara precis här, och nu. Vi skapar utrymme för att dra vår uppmärksamhet inåt. Det ger en möjlighet att känna de djupare mer subtila lagren i kroppen, som så småningom kommer att leda oss till ett mer balanserat sinne.

Denna utbildning passar alla; yogalärare, vana yogautövare samt nybörjare. Under dessa dagar kommer du få en fördjupning i Yin yoga, lära dig om hur man med hjälp av yogans metoder kan lyfta sin energi i kroppen, stärka sitt immunförsvar, på djupet nå delar av oss själva, leva sundare med mer närvaro och glädje.
Målet är att du efter utbildningen ska känna dig trygg med Yin yoga som metod och att ge dig kunskap för applicering av dess principer och positioner i din egen praktik och i din undervisning.

Modul 1, 26-28/2  riktar in sig på grunderna i Yin yoga, ger dig en grundlig genomgång av alla Yin yoga positioner, vad de olika ställningarna är bra för och hur vi sätter ihop en Yin yogaklass  och skapar klasser för olika behov.
Modul 2, 12-14/3  fokuserar på meditation, anatomi, faschia och chakrasystemet.

Efter avslutad utbildning får du ett certifikat och kan börja undervisa i Yin yoga.


INNEHÅLL:
- Yinyogans grundprinciper
- Grundläggande positioner
- Undervisa och instruera hur du kommer in och ur positionerna på ett säkert sätt utifrån olika förutsättningar
- Anatomi, fysiologi, faschia, myofaschia
- Andningsteknik
- De fem elemten
- Chakrasystemet och energivärlden
- Mediatation
- Pedagogik - här får du redskapen att utvecklas i rollen som Yin yogalärare
- Egna studierSAGT OM VÅR UTBILDNING:

"Känner mig fortfarande uppfylld av allt jag fick lära mig och uppleva. Tränar hemma nästintill varje dag och läser på för att så småningom få igång några kurser. Kursen gav mig mycket både i träning av positioner men också fakta om yin yoga och hur kroppen responderar. En mycket bra bas om man vill bli yin yogalärare."

Mycket bra upplägg och att vi var en liten grupp, alla hade chans att få svar på frågor och dela med sig av egna
erfarenheter som vi alla kunde få nytta av i våra egna framtida klasser. Kursmaterialet var innehållsrikt, lätt att förstå och ta till sig. Bra med förslag på olika pass. Underbar lärare med mycket kompetens och kunnande, kändes tillåtande, lugnt och tryggt .

"Först och främst stort tack igen för en mycket bra och givande utbildning! Fantastisk lärare, Madeleine är ödmjuk, prestigelös med en kunskap och utbildning som är guld värt, och samtidigt så tillgänglig och inlyssnande. Otroligt bra utbildningsmaterial, strukturerat som kan hjälpa till att underlätta för självstudier av många intressanta områden inom yogan."

"Mycket inspiration och information på kort tid!"

"Tack för en superbra utbildning! Gillar att vi fick mycket teori med praktisk uppföljning för att lära oss övningarna. Mycket tydligt, lärorikt och pedagogiskt."

"Jag är så glad över att vi var en liten grupp, då det gav oss möjligheten till en mer personlig och där med mer "riktad utbildning". Vi gavs utrymmet att ställa frågor vilket jag uppskattade mycket. Bra diskussioner och läraren Madeleine hade mycket bra svar. Mycket kompetent och förtroendeingivande lärare och jag vill gå fler kurser med henne. Mycket bra kompendium då jag nu har något att gå tillbaka till. Bra med konkret förslag på passupplägg. Dessutom bra med förslag på olika passupplägg. Fick bekräftat att jag är på rätt spår vilket gör att jag känner att jag har en stadigare grund att utgå ifrån och att jag kommer vara tryggare i mitt utförande."

"Tack för en mycket bra kurs med ett mycket bra upplägg, väl genomtänkt och bra balans av genomgång, praktik samt våra frågor där alla blev sedda och hörda. Jättebra lärare som delade med sig av sin kunskap på ett ödmjukt sätt men med glimten i ögat. Bra stämning! Rekommenderar gärna den kurs!"

 

 • Du betalar in anmälningsavgiften, 2 500 kr senast 18/2 resterande belopp 6 650 kr senast 24/2 .
  Du kan självklart betala hela beloppet, 9 150 kr (exkl moms 6%) med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift.
  När du skickat din anmälan återkommer vi med betalningsinformation.
  Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas alltså ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart.
  Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

  Sista anmälningsdag är med reservation för om det finns platser kvar.
  Varmt välkomna!

Om Madeleine
Madeleine Enhörning är idag en av Sveriges ledande Yin Yoga lärare och utbildare med certifikat från Bernie Clark, Sarah Powers, Paul och Suzee Grilley. Hon har sedan flera år utbildat yogautövare och lärare inom Yin Yoga och på ett kunnigt och personligt sätt delat Yin Yogans fysiska, mentala och emotionella fördelar.

Läs mer om Madeleine här