Hot Classic

Välkommen in och prova klassisk Hot Yoga  i värme.

Hot Yoga Classic

Hot Classic är en form av hathayoga som består av en speciell serie övningar och andningsövningar som genomförs i ett uppvärmt rum. Serien är speciellt utformad för att träna hela kroppen och värmen används för att den utövande ska komma djupare in i stretchövningarna, för att förebygga skador och för att rensa ut oönskade gifter. Yogaserien stimulerar organ, körtlar och nerver – samtidigt som väl syresatt blod systematiskt cirkulerar i hela kroppen vilket stärker hälsan i samtliga system. Det är en välbalanserad träning och under vart och ett av de 60/75/90 minuter långa passen får utövaren fysiska, mentala, och andliga hälsofördelar.
2008 började vi med Bikramyoga, nu namnbyte till Hot Yoga Classic, inspirerat av bikramyoga som har sitt ursprung i övningar från guru Bishnu Ghosh, som var en av de första att vetenskapligt dokumentera yogans förmåga att bota kroniska sjukdomar och att läka kroppsskador. Klassen börjar och avslutas med en andningsövning, däremellan positioner där
varje rörelse förbereder kroppen för nästa position. Serien är fysiskt och mentalt utmanande och varje utövare utgår från sin egen (dags)form. Hela kroppen – inifrån och ut – genomarbetas systematiskt. Stärker hälsan och kan läka skador. Avslutas med shavasana. Klassen är för alla nivåer.