Om oss


 

Shanti Yoga Center Helsingborg har funnits sedan 2002 och är ett hälsoföretag med gedigen kunskap inom hälsa och livsstil. Vi är ett personligt yoga- och träningscenter med trivsam atmosfär i fräscha lokaler på Olympiahallen sedan 2008 i Helsingborg. Vi erbjuder ett brett utbud av yogakurser, privat träning, yogaretreats och hälsotjänster till företag, organisationer och privatpersoner. Vårt motto är att satsningar på hälsa ska ge en ökad livskvalitet för privatpersoner och företag.
Vi vänder oss till dig, oavsett ålder eller form, som söker ett mer personligt och privat alternativ. Varje kund behandlas unikt och vi skräddarsyr ett upplägg för träning som passar just dig. Vi vill inspirera till en mer medveten livstil och motivera dig att hitta balans i kropp och själ.
 


INSTRUKTÖRER

Anuja

I am Anuja and I come from India. I have been learning the practice of Iyengaryoga at Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute in Pune, India and continue pursuing being a student of this school. I believe that the process of getting into an asana and stabilising oneself in it, helps improve concentration and imparts discipline. Yoga in its nature is holistic as it strengthens the body, focuses the mind, and lastly, develops one’s consciousness. It allows one to look “within”. I feel fortunate to be able to share my knowledge of yoga at Shanti Yoga Center Helsingborg and look forward to guiding you through your journey of yoga.
 


Tomas

Jag startade min yogaresa 2005, mitt i livets alla möjliga utmaningar (stressigt arbete och privata påfrestningar), då jag sökte en träningsform som kunde ge mig såväl fysisk som mental balans, styrka och uthållighet, men även ro och lugn. Jag provade mig fram inom olika yogaformer, innan jag fann den optimala kombinationen jag sökte i Hot Yoga – fysisk utmanande yoga som kräver fullt fokus och närvaro. Som instruktör på Shanti Yoga Center sedan 2011 är min ambition att förmedla just dessa upplevelser till alla yogisar, oavsett förutsättningar. Jag tror att alla kan få en stor upplevelse från yogan, för oavsett var Du befinner Dig på Din yoga-resa – nybörjare eller erfaren – finns det alltid något mer steg Du kan ta, något mer Du kan uppleva eller komma till insikt om. Som yogi tror jag man blir en bättre människa, du blir medveten om dig själv, din kropp, hur du lever, hur du är mot andra – vilket kanske kan bidra till en bättre värld.
 

Annika

Annika Blum är legitimerad fysioterapeut och instruktör i Medicinsk yoga. Verksam som privatpraktiker i Helsingborg och arbetar huvudsakligen med överbelastningsskador i nacke, rygg och extremiteter. Vidareutbildad inom Ortopedisk manuell terapi och rehabilitering, funktionell anatomi på magisternivå, biomekanik och pedagogik på MVC, Medical College of Virginia, USA.
Medicinsk yoga är en lättillgänglig form av yogaträningsom kan anpassas till alla nivåer och även fysiska funktionshinder. Vi fokuserar på andning, meditation och rörelser i syfte att förbättra både fysisk styrka och flexibilitet och samtidigt skapa mental närvaro och sinnesro. Nästan alla kan utföra övningarna även om man är äldre eller inte tränbat på länge.
Övningarna utförs sittande, liggande och stående men det fungerar också att göra dem sittande på en stol.
 
 

Rebecka

Rebecka är en passionerad yogi som har en mängd yogalärarutbildningar bakom sig. Men det var under en semesterresa till Berlin 2016 som Rebecka snubblade in på en Jivamuktiyogaklass och kände att hon hittat hem. I februari 2020 blev en nästan fyra år lång dröm sann då hon utbildade sig till Jivamuktiyogalärare på Govardhan Eco Village i Indien för Jules Febre och Rima Rabbath. Jivamuktiyoga grundades av Sharon Gannon och David Life i New York 1984.
Rebecka gör sitt bästa för att leva som hon lär och ledordet är Ahimsa, att inte skada andra levande varelser, därför är hon liksom de flesta Jivamuktiyogalärare vegan.
På Rebeckas klasser vill hon få dig att utmana dig själv och under hennes trygga vägledning prova positioner du inte tror att du klarar.

Rebeckas utbildningar:
200 h Yoga Alliance Vinyasa Yoga Teacher Training, LagoCph, Köpenhamn
50 h Global yoga personlig träning, Göteborg
50 h Vinyasa Flow Teachers Intensive, yogamaze, Berlin
20 h Yoga Anatomy Training, Yoga Medicine
300 h Jivamukti Yoga Teacher Training, Indien
500 h The Kaivalya Yoga Method (pågående)
50 h Nervous System and Restorative Yoga, Yoga Medicine (pågående)

Rita

Rita Cording har så länge hon kan minnas älskat rörelse i olika former och är passionerad yogi. Kom i kontakt med yogan i Tyskland på mitten av 80-talet. Bodde i USA 7 år där hon började sin utbildning som yogalärare är Certifierad RYT och Leg. Fysioterapeut med specialistkompetens rygg/nacke/bäcken och idrottsmedicin. Utbildad Idrottslärare och är certifierad Akupunktör och massageterapeut och driver även sitt eget företag ”Back to Life”. Rita har flera YA-certifierade utbildningar inom yoga bakom sig, bland annat i Iyengar, Hatha och Vinyasa.
Rita brinner för att inspirera människor till välbefinnande inifrån och ut och genom lugn, omtanke och förmågan att lyssna inåt på sin egen kropp ser hon möjligheter för alla människor kan hitta balans och stabilitet i livet.
"Jag älskar att yogan är så oändlig och alltid ger mig nya infallsvinklar, och får mig att se möjligheter och ger tillgång till all kunskap vi redan har, djupt i oss själva."


Rakel

Jag kom till Shanti Yoga Center som praktikant för 8 år sen. Sedan dess har yoga blivit en viktig del av min träning som gymnast och dansare. Genom yogan har jag funnit tålamod, styrka och acceptans för min kropp. Jag har fått lära mig att välja bort onödig spänning, oro och kritik som inte varit till min fördel. Shanti Yoga Centers klass Mindful Hatha erbjuder rörelse med medvetenhet och intention och ämnar att ge redskap som är användbara inte bara på yogamattan men även i dagliga livet.
Efter några år av studier och resor så är jag äntligen tillbaka på Shanti Yoga Center, där min kärlek för yoga tog fart. Nu ser jag mycket fram emot att möta er alla i för en härlig klass i Mindful Hatha Yoga!

 

Madeleine

1986 började Madeleine praktisera Hatha yoga då hon sökte ett tillstånd att vila i, en balans mellan stillhet och kraft som motvikt till en mer rigid träning inom dans- och fitness. 1987 åkte hon första gången till Mysore efter att ha blivit inbjuden att prova en klass hos Nancy Gilgoff och David Williams i Kalifornien. I Mysore lärde hon sig Ashtanga systemet av Pattabhi Jois och blev efter studier, lärling, assistent yogateacher på olika studios och lång praktik, 4 år, blessed by Pattabhi Jois att undervisa första serien.
Efter flera år av praktiserande för olika lärare i Rishikesh, där hon gick Yoga Teacher Training, 200 RYT, Omkarananda Ganga Sedan, Shiva Rea 200H California,, Santa Barbara Yoga Center, Pune; Kaivalyadhama och 200 RYT Absolute Yoga Koh Samui Thailand, Yin yoga Paul and Suzee Grilley, började hon undervisa och är nu en mycket uppskattad yogalärare för sin långa erfarenhet, ödmjukhet, lyhördhet, kompetens. 2002 startade hon Shanti Yoga Center Helsingborg och drev verksamheten till 2012, men är kvar som yogalärare och håller kurser och privata yogaklasser.
Hon fortbildar sig kontinuerligt och inspireras av Larry Schulz, Richard Freeman och Mary Taylor, Rodney Yee, Desiree Rumbaugh, David Swenson, Dominic Corigliano, Alison West, Jason Crandell, Sianna Sherman, Kino MacGregor, Chuck Miller, Shiva Rea, Richard Rosen, Cindi Lee, Maty Ezraty, Bernie Clark, Sarah Powers, Paul och Suzee Grilley med flera internationellt erkända lärare och inspireras av dem och även av alla fantastiska yogaelever hon har den stora förmånen att få möta.
Madeleine undervisar i Ashtanga yoga, Hatha yoga, Vinyasa Flow Yoga, Yin Yoga, Restorative, Gravid yoga och Meditation/Terapeutisk yoga och har sedan mänga år utbildat yogautövare och yogalärare.
Hennes undervisning fokuserar bl a på att skapa en meningsfull individuell yogapraktik, där varje elev lär sig att utforska och anpassa sin yoga baserat på sina unika, personliga förutsättningar.
Madeleine har förutom en lång erfarenhet som yogalärare, en omfattande kunskap om kroppens sammansättning och funktion efter studier av anatomi och fysiologi och är mycket kunnig om teknik, bygga upp sekvenser av positioner, historia, hon är nyfiken, ifrågasätter hela tiden vad hon lärt sig och utforskar ständigt nya delar av yogans filosofiska system och yoga som en andlig disciplin.
Hon tycker det är viktigt att kontinuerligt gå djupare in i sig själv och sin egen praktik för att kunna förmedla en bredd och en upplevelse för sina elever; att de ska lära sig vara fullkomligt närvarande med sin andning inuti kroppen både på och utanför mattan.

Sophie


 

Yoga är för mig ett ständigt utforskande av kropp och själ på varje individs egna villkor och ingen stund på yogamattan är den andra lik. Yogan är tillgänglig för, och gynnar alla. Mina klasser är till för dig som vill lära känna dig själv, stilla dina tankar och bygga upp din kropp på ett skonsamt och medvetet sätt. Det finns yoga för alla och i min sal yogar du utefter dina förutsättningar och den form du befinner dig i. Varje stund på mattan är utveckling.

Sophie började tidigt med Ashtanga yoga och undervisar på såväl kurser, ledda klasser och Mysoreklasser. Hon är en mycket uppskattad och respekterad lärare med en speciell förmåga att på ett inkännande sätt anpassa de fysiska övningarna utifrån individuella behov och förmedla lugn och närvaro på klasserna. Sophie har under sin resa guidats och inspirerats av Petri Räisinen, David Swenson, Kino McGregor och många fler. Med bakgrund inom flertalet fysiska yogaformer är det Ashtanga yogan som fortfarande är favoriten hos både Sophie och alla som yogar för henne.