Om oss


 

Shanti Yoga Center Helsingborg har funnits sedan 1991 och är ett hälsoföretag med gedigen kunskap inom hälsa och livsstil. Vi är ett personligt yoga- och träningscenter med trivsam atmosfär i fräscha lokaler på Olympiahallen sedan 2008 i Helsingborg. Vi erbjuder ett brett utbud av yogakurser, privat träning, yogaretreats och hälsotjänster till företag, organisationer och privatpersoner. Vårt motto är att satsningar på hälsa ska ge en ökad livskvalitet för privatpersoner och företag.
Vi vänder oss till dig, oavsett ålder eller form, som söker ett mer personligt och privat alternativ. Varje kund behandlas unikt och vi skräddarsyr ett upplägg för träning som passar just dig. Vi vill inspirera till en mer medveten livstil och motivera dig att hitta balans i kropp och själ.
 


YOGALÄRARE och INSTRUKTÖRER

Anuja

I am Anuja and I come from India. I have been learning the practice of Iyengaryoga at Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute in Pune, India and continue pursuing being a student of this school. I believe that the process of getting into an asana and stabilising oneself in it, helps improve concentration and imparts discipline. Yoga in its nature is holistic as it strengthens the body, focuses the mind, and lastly, develops one’s consciousness. It allows one to look “within”. I feel fortunate to be able to share my knowledge of yoga at Shanti Yoga Center Helsingborg and look forward to guiding you through your journey of yoga.
 

Kennneth

Min andliga resa började med att jag blev initierad i Transcendental Meditation (TM) 1970 vilket är det bästa jag någonsin gjort. Det förändrade mitt liv i grunden och öppnade för helt nya dimensioner av livet. Det gav svaret på en inre längtan som hittills varit ett omedvetet sökande efter ett större sammanhang och samhörighet.
TM introducerades i väst av Maharishi Mahesh Yogi, sedermera känd som Beatles guru. TM blev en folkrörelse på 70-talet. Efter att ha mediterat några år bestämde jag för att bli meditationslärare. Jag åkte till Schweitz i januari 1974 för arbeta för TM-rörelsen som hade sitt huvudsäte där på den tiden. Där fanns även Maharishi och jag hade turen att få arbete på samma hotel som Maharishi bodde. Det var en fantastisk tid där, jag dagligen kunde lyssna på Maharishis föreläsningar och insupa den magiska vibrerande atmosfären av andlighet, kärlek och stillhet.
I början på 1975 bestämde jag mig för att det var dags att utbilda mig till TMlärare och bidra till visionen med att skapa en ny tidsålder. Jag genomgick en sex månaders utbildning och återvände till Sverige i juni 1975. Jag blev då
ombedd att ta över ansvaret för TM-rörelsens kursgård i Norberg.
I slutet av 70-talet hörde jag talas om en helig man i Indien som hette Sai Baba. Sai Baba beskrevs som en avatar, dvs gudomlig inkarnation, och han utförde allehanda mirakler. Jag blev helt tagen av berättelserna och det
väckte en stark längtan att få träffa honom.Det ledde till min första resa till Indien. Vi var en grupp på ca 40 svenskar som julen -79 nyår -80 begav oss till det mytomspunna Indien och den lika mytomspunna helige mannen Sai Baba. Vi tog oss till hans ashram i den lilla byn Putthaparthi, norr om Bangalore. Det kom tusentals människor från hela världen för att träffa Sai Baba och se när Han utförde olika ”mirakler” som att materialisera smycken, vibuthi (helig aska) och bota sjuka. Resan till Indien gav mersmak och i januari 1987 bar det av igen i sällskap med två goda vänner. Vi besökte berömda platser och tempel. Vi badade i Ganges i samband med en Mela (religiös högtid), som renade vårt karma. Vi besökte flera olika ashram och träffade sadhus, yogier och gurus. Jag hade hört talas om Mata Amritanandamayi, en kvinnlig guru från södra Indien, som är känd för att krama alla. Jag fick tillfällen att träffa henne när hon kom till Stockholm i slutet av 80-talet. Jag fick också en kram av henne som kort kan beskrivas som en underbar, gudomlig kram. Jag har sen träffat henne flera gånger i Stockholm, Helsingfors och senast i Köpenhamn 2019. Då hade man beräknat att hon kramat 72 millioner människor. 2013 kom jag i kontakt med ”Oneness”, en rörelse som grundats av Shri Amma och Shri Bhagavan, ett indiskt par som anses vara inkarnerade upplysta mästare. De gav mig nytt hopp i en svår tid. Så det blev fler resor till Indien och Oneness University för att studera och meditera.
Jag har läst om och träffat många andliga mästare. Jag har studerat och praktiserat deras undervisning och tagit till mig deras visdomsord, i någon mån. De har alla på olika sätt inspirerat och bidragit till min andliga
utveckling och mognad som människa. Under de senaste åren har jag också fascinerats av Gongens effekter på
sinnet och kroppen och ser det som ett hjälpmedel för att frigöra lagrade spänningar och känslor. Gongen har en meditativ effekt som underlättar kontakten med ditt inre väsen, ditt högre jag.

I dag ser jag fram emot att leda kursen i meditation på Shanti Yoga Center som börjar den 27/4.
Allt med en önskan om att bidra till en fridfull och kärleksfull värld.

 

Rebecka

Rebecka är yogalärare sedan flera år tillbaka och har 500hRYT. Rebecka undervisar i Vinyasa Flow och Jivamukti och hennes klasser är dynamiska med inslag av starka flöden, styrka, stillhet,  och intensitet som passar dig som vill ta ett steg vidare och ta din yoga till nästa nivå.


Teresa

Teresa bor i Gantofta tillsammans med sin man, sina två döttrar och två katter. Hon kommer ursprungligen från Nässjö i Småland. Själv hittade hon yogan för första gången för 20 år sen och det var som att hitta hem. Wow kan man må såhär bra, kände hon efteråt.
För 10 år sen började hon själv att utbilda sig i yoga. Hon har idag en 3-årig ashtangayoga utbildning för Ann Svärdfält. Ann är en av få auktoriserade ashtangayogalärare i Sverige.
Förutom ashtanga yoga har Teresa även en yin yoga utbildning. Nu kommer hon att undervisa  i Ashtanga yoga i kursform här på Shanti Yoga Center. Tersea brinner för att hjälpa människor och vill sprida yogan vidare så att fler människor kan ta del av yogans positiva effekter.


Tomas

Jag startade min yogaresa 2005, mitt i livets alla möjliga utmaningar (stressigt arbete och privata påfrestningar), då jag sökte en träningsform som kunde ge mig såväl fysisk som mental balans, styrka och uthållighet, men även ro och lugn. Jag provade mig fram inom olika yogaformer, innan jag fann den optimala kombinationen jag sökte i Hot Yoga – fysisk utmanande yoga som kräver fullt fokus och närvaro. Som instruktör på Shanti Yoga Center sedan 2011 är min ambition att förmedla just dessa upplevelser till alla yogisar, oavsett förutsättningar. Jag tror att alla kan få en stor upplevelse från yogan, för oavsett var Du befinner Dig på Din yoga-resa – nybörjare eller erfaren – finns det alltid något mer steg Du kan ta, något mer Du kan uppleva eller komma till insikt om. Som yogi tror jag man blir en bättre människa, du blir medveten om dig själv, din kropp, hur du lever, hur du är mot andra – vilket kanske kan bidra till en bättre värld.
 

Annika

Annika Blum är legitimerad fysioterapeut och instruktör i Medicinsk yoga. Verksam som privatpraktiker i Helsingborg och arbetar huvudsakligen med överbelastningsskador i nacke, rygg och extremiteter. Vidareutbildad inom Ortopedisk manuell terapi och rehabilitering, funktionell anatomi på magisternivå, biomekanik och pedagogik på MVC, Medical College of Virginia, USA.
Medicinsk yoga är en lättillgänglig form av yogaträningsom kan anpassas till alla nivåer och även fysiska funktionshinder. Vi fokuserar på andning, meditation och rörelser i syfte att förbättra både fysisk styrka och flexibilitet och samtidigt skapa mental närvaro och sinnesro. Nästan alla kan utföra övningarna även om man är äldre eller inte tränbat på länge.
Övningarna utförs sittande, liggande och stående men det fungerar också att göra dem sittande på en stol.
 
 

Rita

Rita Cording har så länge hon kan minnas älskat rörelse i olika former och är passionerad yogi. Kom i kontakt med yogan i Tyskland på mitten av 80-talet. Bodde i USA 7 år där hon började sin utbildning som yogalärare är Certifierad RYT och Leg. Fysioterapeut med specialistkompetens rygg/nacke/bäcken och idrottsmedicin. Utbildad Idrottslärare och är certifierad Akupunktör och massageterapeut och driver även sitt eget företag ”Back to Life”. Rita har flera YA-certifierade utbildningar inom yoga bakom sig, bland annat i Iyengar, Hatha och Vinyasa.
Rita brinner för att inspirera människor till välbefinnande inifrån och ut och genom lugn, omtanke och förmågan att lyssna inåt på sin egen kropp ser hon möjligheter för alla människor kan hitta balans och stabilitet i livet.
"Jag älskar att yogan är så oändlig och alltid ger mig nya infallsvinklar, och får mig att se möjligheter och ger tillgång till all kunskap vi redan har, djupt i oss själva."
 


Madeleine

1986 började Madeleine praktisera Hatha yoga då hon sökte ett tillstånd att vila i, en balans mellan stillhet och kraft som motvikt till en mer rigid träning inom dans- och fitness. 1987 åkte hon första gången till Mysore efter att ha blivit inbjuden att prova en klass hos Nancy Gilgoff och David Williams i Kalifornien. I Mysore lärde hon sig Ashtanga systemet av Pattabhi Jois och blev efter studier, lärling, assistent yogateacher på olika studios och lång praktik, 4 år, blessed by Pattabhi Jois att undervisa första serien.
Efter flera år av praktiserande för olika lärare i Rishikesh, där hon gick Yoga Teacher Training, 200 RYT, Omkarananda Ganga Sedan, Shiva Rea 200H California,, Santa Barbara Yoga Center, Pune; Kaivalyadhama och 200 RYT Absolute Yoga Koh Samui Thailand, Yin yoga Paul and Suzee Grilley, började hon undervisa och är nu en mycket uppskattad yogalärare för sin långa erfarenhet, ödmjukhet, lyhördhet, kompetens. 2002 startade hon Shanti Yoga Center Helsingborg och drev verksamheten till 2012, men är kvar som yogalärare och håller kurser och privata yogaklasser.
Hon fortbildar sig kontinuerligt och inspireras av Larry Schulz, Richard Freeman och Mary Taylor, Rodney Yee, Desiree Rumbaugh, David Swenson, Dominic Corigliano, Alison West, Jason Crandell, Sianna Sherman, Kino MacGregor, Chuck Miller, Shiva Rea, Richard Rosen, Cindi Lee, Maty Ezraty, Bernie Clark, Sarah Powers, Paul och Suzee Grilley med flera internationellt erkända lärare och inspireras av dem och även av alla fantastiska yogaelever hon har den stora förmånen att få möta.
Madeleine undervisar i Ashtanga yoga, Hatha yoga, Vinyasa Flow Yoga, Yin Yoga, Restorative, Gravid yoga och Meditation/Terapeutisk yoga och har sedan mänga år utbildat yogautövare och yogalärare.
Hennes undervisning fokuserar bl a på att skapa en meningsfull individuell yogapraktik, där varje elev lär sig att utforska och anpassa sin yoga baserat på sina unika, personliga förutsättningar.
Madeleine har förutom en lång erfarenhet som yogalärare, en omfattande kunskap om kroppens sammansättning och funktion efter studier av anatomi och fysiologi och är mycket kunnig om teknik, bygga upp sekvenser av positioner, historia, hon är nyfiken, ifrågasätter hela tiden vad hon lärt sig och utforskar ständigt nya delar av yogans filosofiska system och yoga som en andlig disciplin.
Hon tycker det är viktigt att kontinuerligt gå djupare in i sig själv och sin egen praktik för att kunna förmedla en bredd och en upplevelse för sina elever; att de ska lära sig vara fullkomligt närvarande med sin andning inuti kroppen både på och utanför mattan.

Sophie


 

Yoga är för mig ett ständigt utforskande av kropp och själ på varje individs egna villkor och ingen stund på yogamattan är den andra lik. Yogan är tillgänglig för, och gynnar alla. Mina klasser är till för dig som vill lära känna dig själv, stilla dina tankar och bygga upp din kropp på ett skonsamt och medvetet sätt. Det finns yoga för alla och i min sal yogar du utefter dina förutsättningar och den form du befinner dig i. Varje stund på mattan är utveckling.

Sophie började tidigt med Ashtanga yoga och undervisar på såväl kurser, ledda klasser och Mysoreklasser. Hon är en mycket uppskattad och respekterad lärare med en speciell förmåga att på ett inkännande sätt anpassa de fysiska övningarna utifrån individuella behov och förmedla lugn och närvaro på klasserna. Sophie har under sin resa guidats och inspirerats av Petri Räisinen, David Swenson, Kino McGregor och många fler. Med bakgrund inom flertalet fysiska yogaformer är det Ashtanga yogan som fortfarande är favoriten hos både Sophie och alla som yogar för henne.