Nybörjarguide

Kom igång och yoga  - bra information till dig som är ny på yogamattan. 

Varmt välkommen till oss på Shanti Yoga Center!
 Oavsett om du är nybörjare, erfaren yogi eller blivande mamma, erbjuder Shanti Yoga Center dig den ultimata yogaupplevelsen!
På Shanti Yoga Center ska alla känna sig välkomna och hitta en yogaform som passar just dig.  På studion finns ett härligt gäng välutbildade och erfarna instruktörer som brinner för att hjälpa dig att hitta förståelsen för hur du på ett tryggt sätt lär dig hur yogan kan ge dig en bättre balans i ditt liv.
Här kan du som nybörjare ta din första yogaklass och du som utövat yoga länge kan gå vidare till nästa nivå. Kom och testa allt från lugnare Yin, Meditation och Soft Flow till dynamisk Ashtanga, Vinyasa Flow och svettig Hot yoga, kanske kan du hitta ett nytt sätt att träna på!

Vi på Shanti Yoga Center vill sprida yoga i både utövande och som livsstil med mycket glädje!
Varmt välkomna!
 

KURSER

Våra kurser passar dig som vill ha en fast dag då du vet att du ska träna. Kurserna startar löpande under året och du väljer den kursstart/period som passar dig bäst. Fördelen med att boka en hel kurs är att du börjar från din nivå, utvecklas tillsammans med gruppen och får möjlighet till fördjupning. Du kan droppa in på en kurs i mån av plats och förutsatt att du accepterar nivån.
Gå en kurs som ligger på en fast tid och fast dag varje vecka i 8 veckor. Du anmäler dig till en kurs som passar dig och går i en fast grupp samma tid varje vecka. 

Kurser nivå 1 passar för nybörjare och för dig som vill yoga i ett något lugnare tempo.
På denna nivå utvecklas din förståelse för yogan och dess effekter på kropp, själ och sinne.

Kurser nivå 2 är för dig som vill ta dig själv och din yoga till högre höjder och förjupa dina kunskaper i yogans filosofi.

Gå en kurs i yoga och öka din styrka och smidighet!
Att gå en yogakurs kan innebära allt ifrån att träna smidighet och stryrka till att finna inre balans och motverka stress. Vi erbjuder många olika former av yoga med olika inriktningar, som till exempel Mindfulness yoga, Vinyasa Flow yoga, Ashtanga Yoga, Hot yoga och Senior yoga. Det de har gemensamt är att de reducerar stress och gör dig starkare och smidigare. Genom yoga tränar du bland annat din smidighet och rörlighet samtidigt som du finner ditt inre lugn. Gå en kurs hos oss i vår och ta hand om både kropp, sinne och själ. Skicka iväg din anmälan när du har hittat din yogakurs så tar vi kontakt med dig. Ta steget mot att bli smidigare, starkare och lugnare redan idag!


KURSER NIVÅ 1

Kurser nivå 1 är för dig som aldrig har utövat yoga tidigare eller kanske haft en paus i ditt yogautövande. På dessa kurser lär du dig yoga från grunden. Kurserna fokuserar på att skapa kroppsmedvetenhet samt balans och stabilitet både fysiskt, emotionellt och mentalt med hjälp av medveten närvaro.


 

KURSER NIVÅ 2

Kurser nivå 2 är för dig som gått minst två kurser nivå 1 tidigare (eller motsvarande) hos oss eller har utövat yoga under en tid, som vill gå lite djupare i din träning.  Under kursen får du möjlighet att fördjupa och vidareutveckla de tekniker du tidigare lärt dig. Vi fortsätter också med nya övningar och avancerar inom andningstekniker, koncentration och meditation.
 


ÖPPNA KLASSER

De öppna klasserna kan du boka när du vill och hur ofta du vill. Vi erbjuder olika typer av månadskort och klippkort men du är också välkommen att bara komma förbi då vi erbjuder drop in platser. Våra öppna klasser passar bra för dig som vill att yogaträningen ska vara flexibel utifrån vad som passar ditt liv.

Våra öppna klasser är för alla nivåer om inte annat anges på schemat, så där är vi en blandad grupp och det kan variera vem som närvarar. Du bokar din klass under BOKA KLASS för att vara säker på att du har en plats eller bara droppar in. För de öppna klasserna gäller klippkort, flexkort, drop in avgift. Mer info om medlemskort HÄR. Vi rekommenderar att du praktiserar regelbundet. Många av dom som yogar hos oss praktiserar varje dag men självklart är du välkommen även om du vill yoga mer sällan. Du kan också gå en kurs och komplettera med öppna klasser. Du hittar mer info om våra olika klasser i menyn under Klasser och på aktuellt SCHEMA.

 


ÖPPNA KURSER

De öppna kurserna fungerar som en kurs med möjlighet att delta med ett medlemskort i mån av plats.

GÅ KURSEN
1. Du bokar kursen och går 8 ggr, 1 g/vecka i 8 veckor.

MED MEDLEMSKORT
1. Med medlemskort kan du gå enstaka gånger och acceptera nivån och upplägget på kursen.
2. Du kan boka en plats på kursen och gå 8 ggr.

 


INTRO KURS/WEEKENDKURS

Boka  en Introkurs, 1 tillfälle, 2 timmar, där vi går igenom och svarar på frågor:
1. Vad lär man sig på yogakurserna?
2. Vad gör man på ett yogapass?
3. Vad är det för skillnad på de olika yogaformerna?
4. Vad passar just mig?

Anmäl dig till Introkurs


 

Tips före och efter din första yogaklass

Före klassen
Ät något lätt ett par timmar före lektionen. Känner du dig hungrig närmare inpå lektionen går det bra att äta en frukt eller nötter. Drick lite extra med vatten under dagen så att du har en bra vätskebalans när du kommer till studion. Kom även doftfri till studion – inga parfymer eller starkt doftande krämer. Du kan duscha både före och efter yogapasset. Vi ber dig även att stänga av din mobiltelefon. Yoga är en träning men likaså en livslång process. Det handlar inte om att göra en rörelse ”perfekt”. Så länge du gör ditt bästa och försöker göra varje rörelse såsom läraren instruerar kommer du att få uppleva lika många terapeutiska fördelar som någon med mer styrka, vighet och balans. Efter en tids träning kommer du att känna dig mer och mer tillfreds med dig själv och med din yoga.
Läs mer här Vanliga frågor
 

Efter klassen
Om du har några frågor, tveka inte att prata med din lärare efter lektionen! Kom så ofta du kan under de närmaste veckorna så att du vänjer dig vid träningen och börjar uppleva de positiva effekterna av yogan. Alla känner sig olika efter de första lektionerna: stelhet, träningsvärk, eller tvärtom, du har hittat hem och är full av energi! Hur du än känner dig, är alltid det bästa att så fort som möjligt komma tillbaka in i yogasalen. Det är vårt jobb som lärare att guida dig rätt, men det är också ditt ansvar att känna in i vilken form din kropp är just för dagen, vad som är tillräckligt, var din gräns går vid varje yogatillfälle, så lyssna till din kropp!
Det är möjligt att du känner yrsel, illamående eller huvudvärk under eller efter klassen. Detta är inget ovanligt, speciellt första gången, och är oftast ett tecken på att kroppen nu börjat reagera och agera. Se detta som något positivt och början på en reningsprocess.
Läs mer här Vanliga frågorVad ska man ha på sig?

Träningskläder: använd något lätt och bekvämt t ex shorts, tights, sport top, linne. Undvik långa byxor och stor T-shirt. Vi tränar barfota på mattan.

Att ta med sig:
Din egen yogamatta, om du inte har någon så finns det att köpa eller hyra här.
Två stora handdukar – en för att lägga på mattan och en till duschen.
En stor flaska vatten.
Träningskläder
Din positiva attityd!

Vad ska man ta med?

 Din egen yogamatta, om du inte har någon så finns det att köpa eller hyra här. Två stora handdukar – en för att lägga på mattan och en till duschen, en stor flaska vatten eller köp/hyr i studion.  Vi har duschar och omklädningsrum, ta gärna med hänglås till skåp för förvaring av kläder och väskor. Du kan ta med värdesaker; t ex nycklar, pengar, mobil i yogasalen, men inga kläder/väskor. I yogasalen är det helt tyst (gå in och ur salen med försiktighet). Shanti Yoga Center är en mobilfri zon.

Hur kan man förbereda sig?

Kom i god tid innan första klassen för registrering.
Vi är tacksamma om du informerar oss om du tar några mediciner och/eller har några skador. Om du är gravid är du välkommen till oss en tid efter förlossningen, rådfråga oss om lämplig tidpunkt för just dig!

Varmt välkommen till oss på Shanti Yoga Center!
Din yogastudio med personligt engagemang och erfarna yogalärare för trygg och säker träning