WORKSHOPS & INTROKURSER  2022

 Introkurs  YOGA FÖR STELA MÄN  

VAD ÄR INTROYOGA för STELA MÄN?
En introduktionskurs för dig som gärna vill börja yoga men först vill kolla vad det går ut på! Vi träffas söndag 10/4
kl 12.00 och tittar på de övningar som ingår i programmet. Du får info om upplägget för kurs Yoga för Stela Män som sedan börjar 26 april.

Begränsat antal platser så anmäl dig nu för att säkra din plats. Din plats är garanterad och bindande efter betalning.

Datum:         Söndag     , kl 12.00 - 14.00
Lärare:        
Kursavgift:    295 kr
För mer info maila oss på info@shantiyogacenter.se

ÖVRIGT
Träningskläder, använd något lätt och bekvämt t ex shorts, tights, sport top, linne.

VAD ÄR KURS YOGA FÖR STELA MÄN SOM STARTAR     ?
Kursen Yoga for Stela Män är en yogakurs utvecklad för män, som aldrig tränat yoga, men är nyfikna, stela som ett kylskåp och når ej tårna!
På kursen går vi igenom grunderna i yogan, fokuserar på grundstyrka och framförallt - yogar tillsammans oavsett hur viga eller stela vi är. Kursen är lämpad för män som är nybörjare eller som yogat ett tag och vill lära sig mer om grunder och framförallt få en kontinuitet i yogan. Du behöver inga förkunskaper eller några speciella kläder. Det enda som behövs är din vilja att lära dig, vilja att utmana dig själv men också respekten för att möta din kropp och dig själv där du är.
Yogan stärker din kropp och gör den smidigare, det är en träningsform för både kropp och själ. Dessutom motverkar yogan stress, utbrändhet och sömnproblem.

FÖR VEM?
Yoga för män är en kurs för dig som vill komma i form, bli starkare och smidigare genom yoga. Vi arbetar fysiskt med stärkande och uppbyggande övningar tillsammans med balans, andning och djupavslappning. De flesta män upplever att de blir mer flexibla och rörliga efter bara ett par gånger och att det är ett fint komplement till annan träning. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.BOKA DIN PLATS HÄR


 Introkurs  ASHTANGA YOGA    

Ashtanga yoga är en av de mest fysiska yogaformerna. Ashtanga ger kroppen, både styrka och flexibilitet. Du jobbar med samma serie övningar, vilket gör ashtangan flödande och meditativ. Flödet av yogapositioner som sker i koordination med andningen, vinyasa krama, har som syfte att hjälpa utövaren uppnå balans och stabilitet i både kropp och själ.
Introduktion till Ashtanga ger dig en genomgång av Ashtanga yogans grundläggande komponenter. Vi går igenom och arbetar praktiskt med begrepp som ujjayi andning, bandhas, dristhi, vinyasa och sekvensens rörelsemönster.
Passar både dig som är nybörjare och dig som har tidigare erfarenhet av yoga men är nyfiken och vill lära dig grunderna i Ashtanga Yoga.

Students will be guided thoroughly through the basics of this dynamic style of yoga where conscious breathing, ujjayi, sun salutations, bandhas, drishti and basic knowledge of the physical and spiritual aspects of the practice are introduced. This workshop isn´t just for beginners. If you haven´t been practising for a while it´s a great way to revisit the foundations of the practice.


Begränsat antal platser så anmäl dig nu för att säkra din plats. Din plats är garanterad och bindande efter betalning.

 

Datum:            Söndag     kl 11.30 - 13.30
Lärare:            Sophie Lillieholm
Kursavgift:       295 kr
För frågor maila oss på info@shantiyogacenter.se


BOKA DIN PLATS HÄR
 


 

           

Introkurs YOGA BASICS      

Vill du börja yoga och komma igång direkt? Är du nybörjare? Var det längesen du tränade yoga eller vill du helt enkelt bara fördjupa ditt yogakunnande? Då är vår introkurs i yoga något för dig!
Här lär du dig grunderna i yoga samt lite filosofi och historia. Vi kommer att gå igenom de grundläggande positionerna och avslutar med en avslappning. Detta är ett bra sätt att introduceras i yogan och få en känsla för vad yogautövningen innebär.
Denna kurs passar dig som är nybörjare, men också dig som har tagit en paus i ditt yogautövande och vill komma igång igen. Kursen är också en bra förberedelse för att delta på kurs YOGA BASICS eller på våra öppna yogaklasser och övriga kurser.

Begränsat antal platser så anmäl dig nu för att säkra din plats. Din plats är garanterad och bindande efter betalning.

Datum:               kl 11.30 - 13.30
Lärare:         Madeleine Enhörning
Kursavgift:    295 kr


För mer info maila oss på info@shantiyogacenter.se


BOKA DIN PLATS HÄR
 
Workshop HOT YOGA CLASSIC   

Hot yoga utövar man i ett uppvärmt rum. Syftet med värmen är att låta muskler och bindvävnad bli mjukare, vilket tillåter en djupare stretch med mindre risk för skador. Med övningarna i hot yoga-serien arbetar man igenom hela kroppen. Alla övningar kräver koncentration, och på så sätt tömmer man sinnet på allt man varit med om under dagen för att enbart vara i ett här och nu.
På Introkursen går vi igenom alla övningarna i serien, du kommer att få mer förståelse för hur de ska göras, vad som är viktigt att tänka på för att få ut så mycket som möjligt av yogan och den tid du kommer att lägga på våra öppna klasser. Du kommer att få personlig hjälp för att du ska kunna utvecklas och ta din yoga till nästa nivå!

Begränsat antal platser så anmäl dig nu för att säkra din plats. Din plats är garanterad och bindande efter betalning.

Datum:      
Lärare:       
Kursavgift:    295 kr
För mer info maila oss på info@shantiyogacenter.se


BOKA DIN PLATS HÄR
WORKSHOP ASHTANGA YOGA - DEFYING GRAVITY

 

Är du redo att trotsa gravitationskraften och känna dig lättare än du någonsin varit?
Ashtanga handlar om att lära känna din kropp inifrån och ut, och under denna workshop kommer vi tillsammans uppleva att balansen mellan asana, bandhas, pranayama och drishti kan ge dig vingar. Tillsammans kommer vi uppleva flödet i Ashtanga Yogans första serie och utmana kroppen till att bli allt det som den kan vara.
Perfekt för dig som vill utveckla din yoga!

YOGALÄRARE: Sophie Lillieholm
  11.30 - 14.30
395 kr

Boka två workshops  och  och betala 695 kr.


 

WORKSHOP THE STABLE PRACTICE OF ASHTANGA YOGA


Utmana dig själv, upptäck och utforska din andning och kroppskontroll för att finna personlig utveckling i din yoga.
Ashtanga handlar om att lära känna din kropp inifrån och ut, under denna workshop kommer vi tillsammans hitta balansen mellan alla delar som skapar Ashtanga Yogans stabila helhet.
Vi kommer fördjupa oss inom Ashtanga Yogans vinyasametod centrerad kring att koppla medveten rörelse med medvetet andetag. Vi kommer förena elementen som ger övningarna flöde och känslor av lätthet, flow och styrka kombineras till ett.


YOGALÄRARE: Sophie Lillieholm
11.30 - 14.30
395 kR

Boka två workshops   och    och betala 695 kr.


Workshop ASHTANGA YOGA MYSORE

Ashtanga yoga Mysore style är den traditionella formen av Ashtanga yoga. Mysore style innebär att var och en tränar i sin egen takt medan läraren ger individuella justeringar och korrigeringar vid behov.
Namnet är en syftning på staden Mysore i södra Indien och det sätt på vilket Ashtanga oga traditionellt lärts ut. Mysore-metoden är unik för Ashtangayogan och den dominerande formen för ashtangayogautövare över hela världen.
Att individanpassa på det här sättet gör ashtangayogan tillgänglig för alla på ett helt annat sätt än vanliga ledda klasser. Du kommer i kontakt med din andning och individuella rytm, det blir lättare att fokusera inåt och yogan blir automatiskt mer meditativ .


Den här workshopen vänder sig både till dig som utövar yoga regelbundet och vill fördjupa din träning och kunskaper om yoga, och till dig som inte har utövat ashtangayoga så länge men vill lära dig mer. Du behöver kunna ordningen på solhälsningarna och de stående rörelserna. Du kan vara med som total nybörjare, men för vi rekommenderar att först gå en av våra nybörjarkurser.
 

YOGALÄRARE: Sophie Lillieholm
Lördag
10.00 - 12.00
295 kr

 

ANMÄL DIG HÄR