Yogaresa till Kreta 18-25 maj och Korsika 7 -14 sep 2019

 

KRETA 18 - 25 maj 2019

Följ med på denna magiska yogaresa till Kreta som med sitt unika och rika kulturarv, vackra stränder och medelhavsklimat är en perfekt ö för yoga! Hitta ditt inre lugn, din balans och fyll på med energi och inspiration! Yoga, Pilates, meditation och härliga vandringar. 3 fantastiska yogalärare som är redo att fördjupa dina kunskaper och utmana dig i nya övningar och tankar☀️

Hitta lugn och harmoni på en yogaretreat på Kreta, Medelhavets femte största ö med underbart vackra stränder, antika skatter och mytologiska landskap. Kreta är ett av våra favoritmål med sitt unika, rika kulturarv och fräscha och hälsosamma mat.  
Yoga varje morgon och kväll som leds av våra 3 yogalärare, Sophie, Tomas och Madeleine med underbar utsikt över havet. Yin, Hatha Soft och Restorative är lugn yoga och ger närvaro, energi och djup avslappning. Ashtanga, Vinyasa och Hatha yoga är fokuserade på mer dynamiska rörelser.  Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på kvällen och däremellan yogakurs för nybörjare, teknikklasser och Pilatesklasser.
Våra yogalärare/gruppledare har mångårig erfarenheten, en bred kunskap och kan möta alla nivåer av deltagare i både mjukare och mer aktiva kraftfulla yogaklasser. Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.
Följ med på en resa som ger minnen för livet!


 I RESAN INGÅR
- Flyg och flygskatt från Kastrup/Köpenhamn - Arlanda/Stockholm - Landvetter,/Göteborg
- Transfer från flygplatsen-hotellet-flygplatsen

- Boende i dubbelrum
- Halvpension
- Yogapass morgon kl 7.30 och kväll 17.30
- Yogakurs, övningar (asanas), andningstekniker (pranayama). Grundkurs i de klassiska yogapositionerna med fokus på teknik och andning i syfte att ge varje deltagare en yogapraktik som är anpassad efter personens förutsättningar.
- Teknikklasser alla nivåer
- Pilatesklasser
- Meditation
- 3 yogalärare/gruppledare 
- God hälsosam mat
- Utflykter, vandringar
- Föreläsningar - introduktion till yoga dag 1, yogafilosofi, meditation, kost, effekter av yoga - hälsa för både kropp och själ, samtal/diskussion/tankar.
- Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.FÖR VEM
Såväl du som är van att yoga som du som har liten eller ingen erfarenhet är välkommen att följa med oss. Du behöver inte vara medlem hos oss för att vara med på resan. Oavsett nivå kommer du att utvecklas såväl fysiskt som mentalt då du får tillfälle att fokusera helt på dig själv och din yoga.
Vissa av yogapassen som t ex Yin, Hatha Soft och Restorative är lugna och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen som t ex Ashtanga, Vinyasa och Hatha är fokuserade på mer dynamiska rörelser.  Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på kvällen, yogakurs för nybörjare, teknikklasser och Pilatesklasser. Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.
Om du planerar en härlig semester för hela familjen i år, tveka inte att boka denna resa! Låt din yogatid även bli familjetid!

BOENDE
Vi bor på Hotel Almirida vid Soudabukten i fräscha rum med luftkonditionering, kylskåp, badrum och dusch. Boende i dubbelrum med halvpension, balkong, vissa med havsutsikt. Vill du bo själv betalar du enkelrumstillägg. Hotellet har en stor pool och ligger i en långsträckt bukt med sandstrand, där trängs mysiga restauranger och butiker. Barnsängar för små resenärer finns tillgängliga. Till faciliteterna räknas bagageförvaring, ett kassaskåp, en restaurang, ett café, en bar och barnpassning. Med wifi har gästerna tillgång till internet i de allmänna utrymmena. Beläget mitt i en stillsam olivlund erbjuder området en stor pool med separat integrerad barndel, restaurang med lummig terrass samt en härlig poolbar. Almiridas strand sträcker sig i princip längs hela byn. Vattnet är vackert turkost och hur du vill ha din botten är bara att välja - antingen väldigt finkornig eller mer stenig. Det är långgrunt och solstolar finns på plats om du är en av dem som helst håller sanden lite på avstånd.

VANDRINGAR
Det finns många fina möjligheter att vandra på Kreta, inte minst i vackra raviner.
Ett alternativ är Preveliravinen. Här går vi utmed en flodstrand där det växer massor av palmer. Extra skönt är de små dammarna som bildats av floden, i vilka man kan man ta sig ett eller två uppfriskande dopp. Våra vandringar leds av Tomas och Eva Björk.

EGEN TID
Mellan yogapass, utflykter och vandringar hittar du egentid för avkoppling och återhämtning. Njut av de många stränderna som finns på gångavstånd från hotellet med kristallklart vatten, utforska tysta, mysiga byar med kultur och tidlös atmosfär eller bara koppla av vid poolen med en god bok.
För de mer aktiva erbjuder vi aktiviteter som kajaking, vandringar, canyoning, bergsklättring och trekking.

ATT RESA SJÄLV
Det är inga problem att resa själv, det är snarare en möjlighet! På denna resa träffar du och lär känna nya människor och det blir spännande möten och nya vänner för livet. Här finns det alltså utrymme för egen tid och samvaro. Du väljer vad just du behöver för att må bra! Gruppen är liten och vi håller ihop med gemensamma måltider, härlig yoga för alla nivåer och mellan yogapassen finns det tid att både vara med sig själv och andra, umgås, sola, bada, prata, vandra, läsa.  Vi kan också hjälpa till med tips om resesällskap.  

YOGALÄRARE/GRUPPLEDARE
Yogalärare på resan är Sophie, Tomas  och Madeleine

PRIS
Boende i dubbelrum med balkong utan havsutsikt fr 12 935 kr inkl flygtillägg.
Boende i dubbelrum med balkong med havsutsikt fr 13 935 kr inkl flygtillägg.
Boende i större dubbelrum med balkong med havsutsikt fr 14 935 kr inkl flygtillägg.


Flyg från Köpenhamn/Kastrup 18/5 kl 15.05, anländer Chania 19.30 , från Chania 25/5 kl 20.20, anländer
Köpenhamn/Kastrup kl 22.45.

Flyg från Stockholm/Arlanda 18/5 kl 15.10 anländer Chania kl 20.00, från Chania 25/5 kl 20.50, anländer Stockholm/Arlanda kl 23.40.

Flyg från Göteborg/Landvetter 17/5 kl 15.45 anländer Chania kl 20.25, från Chania 24/5 kl 21.25, anländer Göteborg/Landvetter kl 00.15.

Boende i dubbelrum med halvpension, transfer, 6 dagars middagsbuffé, frukostbuffé varje dag, handdukar, guideservice, yogaklasser, yogakurser, pilatesklasser, meditation, vandringar och föreläsningar.
Tillkommer: Enkelrumstillägg: 1 595.

RESEFÖRSÄKRING
Vi rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring.


ANMÄLAN
Se formulär nedan

BETALNINGSVILLKOR
Anmälningsavgiften, 6 950 kr, betalas vid anmälan. Din plats är säkrad när anmälningsavgiften är betald. Notera att din anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas ej. Resterande belopp/slutbetalning betalas senast  25 april 2019.

För mer info kontakta info@shantiyogacenter.se

Begränsat antal platser!MER INFO
Mail till  sophie@shantiyogacenter.se

Hoppas att vi får se dig på vackra Kreta!

Välkommen!

Sophie, Tomas och MadeleineOM KRETA
Enligt den grekiska mytologin var Kreta hemvist åt den grekiska guden Zeus. Han förälskade sig i den feniciska prinsessan Europa och de fick en son vid namn Minos, som Europa födde på Kreta. Det var enligt legenden Minos som byggde palatset i Knossos.
Kreta är en grekisk ö som är mycket rik på historia och dramatik. Under de senaste 1 000 åren har Kreta bl.a. varit under styre av bl.a. italienarna, turkarna och grekerna. Idag är det en trivsam och mycket turistvänlig ö med härlig grekisk kultur och spektakulär natur.
Kreta var centrum för Europas äldsta civilisation – den minoiska kulturen och folket minoerna. De bebodde Kreta under bronsåldern, och minoernas existens upptäcktes i början av 1900-talet av den brittiske arkeologen Arthur Evans. Det gjordes därmed spektakulära fynd i och med utgrävningarna av Knossos år 1900.
Kreta är den femte största ön i Medelhavet och har ca 600 000 invånare. Ön är en av 13 regioner i Grekland, och Kreta själv är uppdelad i fyra regioner (Chania, Rethymnon, Heraklion och Lasithi).
Kreta är östra Medelhavets näst största ö efter Cypern, och är avlång i formen. Den är 260 km från väst till öst och 60 km på sitt tjockaste ställe. Ön har en yta på 8 336 km² och har en kustlinje på totalt 1 046 km. Norr om Kreta ligger det Kretensiska havet och till söder det Libyska havet. Ca 50 km söder om Kreta ligger Europas sydligaste plats – den bebodda ön Gavdos.
Fyra stora bergskedjor finns på Kreta: Lefka Ori, Psiloritisbergen, Lasithibergen och Sitiabergen. Högsta berget heter Ida och är 2 456 meter över havet. Kretas längsta flod heter Geropotamus och är 45 km lång, och den längsta bergsklyftan är Samariaravinen som ligger i Lefka Ori. Ravinen är 17 km lång och 1 200 m djup. Det finns bara en enda insjö på Kreta och det är Kournas.
Huvudstad på Kreta är Heraklion, och det är Greklands femte största stad. Andra stora städer är Chania och Rethymnon som är Kretas näst, respektive tredje, största stad.Anmäl dig härKORSIKA 7 - 14 september 2019

Vi åker tillbaka till Korsika, tredje yogaresan till denna oförglömliga ö där du hittar lugn i kropp och själ. Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga, meditation och vandringar med hisnande naturupplevelser. Njut av stranden och solen mellan yogan och meditationspassen varje morgon och kväll. En vecka att återhämta sig, stressa ner, få ny energi och inspiration.
Unna dig en veckas total avkoppling och vila och stärk med yoga, meditation, sol och härliga bad. Ladda batterierna och fyll kropp och själ med ny frisk energi! Det vackra och dramatiska landskapet, underbara klimatet och den mysiga atmosfären gör Korsika till det perfekta resmålet för en yogaresa.
I den vackra byn Ile Rousse på nordvästra Korsika bor vi i ett rosa slott. Här finns pooler, tennisbana och ett centralt läge, nära till både hav och korsikanskt stadsliv. Det är 3 minuters gångväg till stranden.  Frukost och middag serveras ute på en stor härlig terrass, lunch vid poolbaren eller i byn.
Våra yogalärare/gruppledare har mångårig erfarenheten, en bred kunskap och kan möta alla nivåer av deltagare i både mjukare och mer aktiva kraftfulla yogaklasser. Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.
Följ med på en resa som ger minnen för livet!


I RESAN INGÅR
- Flyg och flygskatt från Kastrup/Köpenhamn - Arlanda/Stockholm - Landvetter,/Göteborg
- Transfer från flygplatsen-hotellet-flygplatsen

- Boende i dubbelrum
- Halvpension
- Yogapass morgon kl 7.30 och kväll 17.30
- Yogakurs, övningar (asanas), andningstekniker (pranayama). Grundkurs i de klassiska yogapositionerna med fokus på teknik och andning i syfte att ge varje deltagare en yogapraktik som är anpassad efter personens förutsättningar.
- Teknikklasser alla nivåer
- Pilatesklasser
- Meditation
- 3 yogalärare/gruppledare 
- God hälsosam mat
- Utflykter, vandringar
- Föreläsningar - introduktion till yoga dag 1, yogafilosofi, meditation, kost, effekter av yoga - hälsa för både kropp och själ, samtal/diskussion/tankar.


 
FÖR VEM
Såväl du som är van att yoga som du som har liten eller ingen erfarenhet är välkommen att följa med oss. Du behöver inte vara medlem hos oss för att vara med på resan. Oavsett nivå kommer du att utvecklas såväl fysiskt som mentalt då du får tillfälle att fokusera helt på dig själv och din yoga. Vissa av yogapassen som t ex Yin, Hatha Soft och Restorative är lugna och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen som t ex Ashtanga, Vinyasa och Hatha är fokuserade på mer dynamiska rörelser.  Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på kvällen, yogakurs för nybörjare, teknikklasser och Pilatesklasser.
Om du planerar en härlig semester för hela familjen i år, tveka inte att boka denna resa! Låt din yogatid även bli familjetid!

BOENDE
Vi bor på Hotel Napoleon Bonaparte i Ile Rousse, ett anrikt hotell i kolonialstil med vacker entré och högt i tak, i dubbelrum, flerbäddsrum med halvpension. Hotellet har pool och ligger i en långsträckt bukt med sandstrand. Ile Rousse är en gammal charmig stad och i de gamla kvarteren trängs mysiga restauranger och butiker i gränderna. Vill du vandra, klättra, cykla, dyka, rida eller shoppa i gemytliga Ile Rousse finns det även utrymme för det.

VANDRINGAR
På Korsika finns vandring för alla, från nybörjare till den äventyrlige som vill testa en av världens svåraste leder, GR20.Korsika kan liknas vid en del av Alperna som har hamnat mitt ute i Medelhavet. Fransmännen kallar ön Île de Beauté, Skönhetens ö, vilket vi får erfara under våra vandringar över ljuvligt doftande bergssluttningar, klädda i den för Korsika typiska le maquis - en väldoftande knähög blomsterprakt. Veckans vandringar tar oss till helt olika terrängtyper, med allt från karga högalpina områden till stora kastanjeskogar.
Våra vandringar leds av Tomas och Eva Björk.

EGEN TID
Mellan yogapass, utflykter och vandringar hittar du egentid för avkoppling och återhämtning. Njut av de många stränderna som finns på gångavstånd från hotellet med kristallklart vatten, utforska tysta, mysiga byar med kultur och tidlös atmosfär eller bara koppla av vid poolen med en god bok.
För de mer aktiva erbjuder vi aktiviteter som kajaking, vandringar, canyoning, bergsklättring och trekking.

ATT RESA SJÄLV
Det är inga problem att resa själv, det är snarare en möjlighet! På denna resa träffar du och lär känna nya människor och det blir spännande möten och nya vänner för livet. Här finns det alltså utrymme för egen tid och samvaro. Du väljer vad just du behöver för att må bra! Gruppen är liten och vi håller ihop med gemensamma måltider, härlig yoga för alla nivåer och mellan yogapassen finns det tid att både vara med sig själv och andra, umgås, sola, bada, prata, vandra, läsa.  Vi kan också hjälpa till med tips om resesällskap.  


YOGALÄRARE/GRUPPLEDARE
Lärare på resan är Sophie Lillieholm, Tomas Björk och Madeleine Enhörning.


PRIS
Boende i dubbelrum med halvpension, transfer, 6 dagars middagsbuffé, frukostbuffé varje dag, handdukar, guideservice, yogaklasser, yogakurser, meditation, vandringar och föreläsningar.
Tillkommer: Enkelrumstillägg: 2 035 kr, mat på flyg 150 kr enkel resa.

Boende i enkelrum fr 16 635 kr
Boende i dubbelrum enkel standard fr 15 145 kr
Boende i större dubbelrum med terrass fr 16 935 kr
Boende i större dubbelrum med balkong fr 16 935 kr
Boende i mycket stort dubbelrum med balkong och terrass  fr 17 545 kr
Boende i mycket stort dubbelrum med havsutsikt 17 895

Flyg från Köpenhamn/Kastrup 7/9 kl 7.55, anländer Bastia 10.10, från Bastia 14/9 kl 10.55, anländer
Köpenhamn/Kastrup kl 13.10.

Flyg från Stockholm/Arlanda 7/9 kl 8.55 anländer Bastia kl 12.00, från Bastia 14/9 kl 12.40, anländer Stockholm/Arlanda kl 15.35.

Flyg från Göteborg/Landvetter 7/9 kl 14.30, anländer Calvi kl 17.30 , från Calvi 14/9 kl 18.15, anländer Göteborg/Landvetter kl 21.05 .

RESEFÖRSÄKRING
Vi rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring.


ANMÄLAN
Se formulär nedan

BETALNINGSVILLKOR
Anmälningsavgiften, 7 195 kr, betalas vid anmälan. Din plats är säkrad när anmälningsavgiften är betald. Notera att din anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas ej. Resterande belopp/slutbetalning betalas senast  31 augusti 2019.

För mer info kontakta info@shantiyogacenter.se

Begränsat antal platser!


NÅGRA RÖSTER FRÅN VÅR RESA I SEPTEMBER 2017 och 2018

"Er kompetens och engagemang har av mig uppfattats som suverän."
"Lärt mig mycket, speciellt att gå djupare in i en asana och fokusera på andning och övning."
"Vill tacka för en fantastisk resa!"
"Är supernöjd med resan och ni yogalärare har varit fantastiska. Toppbetyg till er alla!"
"Omväxlande yogapass. Bra information, härliga rum, bra flygtider, bra kombo av egentid och grupptid."
"Mycket bra upplägg på de olika yogaklasserna, härliga lärare som guidar oss med humor och acceptans."
"Som nybörjare kunde det inte vara bättre. Har fått en kick!"
"Jättebra upplägg på yogapassen, bra att få prova olika inriktningar."
"Har blivit rörligare, starkare och det viktigaste: fått förståelse för övningarna."
"Vill väldigt gärna följa med er på fler yogaresor!"
"Mycket kompetenta kursledare."
"Att få utöva yoga med denna grupp och lärare är helt fantastiskt"
"Bra hotell, bra mat, bra väder, bra yoga"
"En härlig blandning av yoga, vila, god mat och supertrevliga reskamrater"
"Känner att höfterna är rörligare.Jag har fått modet att prova Ashtanga yoga hemma"
"Bästa semestern på mycket länge! Fantastiskt val av hotelll och ö"
"Fantastiskt med 3 så underbara instruktörer i yoga"
"Så vackert här, bra hotell, supergod mat, väldigt sköna yogapass med bra variation"
"Jag är så inspirerad och kommer att yoga regelbundet eftyer denna resa"

"Härllg kickstart på hösten!"
"En toppenvecka! Varmt tack!"
"Jag visste inte att jag gjorde så många "fel "i yogapositionerna. Väldigt bra och viktigt att få veta. Tack!"
"Ni är mycket professionella & supertrevliga!!! Kommer gärna igen!"
"Supertrevligt! Har lärt mig otroligt mycket! Haft en underbar vecka!!
"Mycket bra upplägg och mycket lärorikt! Stort tack till er alla!"
"Perfekt upplägg på yogaklasserna! Har gått från att inte kunna någonting till att bli inspirerad att fortsätta yoga! Tack för en välordnad resa som passade gruppen perfekt!"
"Alla instruktörer är jättebra, jag gillar verkligen yogapassen. Gillar också hela upplägget med egen tid men också vandringar och trevligt ordnat med samvaro på kvällar!"
"Jag är helnöjd med veckan!"
"Mycket bra pass & lärare! Trevligt hotell, god mat och trevlig samvaro. Många glada skratt, men också djupa samtal."
"Jag är helnöjd trots att jag haft problem med mitt knä. Har fått hjälp och råd och gjort det jag haft förmåga till. Ni lärare är helt fantastiska - så duktiga! Tusen tack!"

"Fantastiskt med 3 yogalärare som kompletterade varandra på ett mycket professionellt sätt. Jag och min man var nybörjare och lärde oss jättemycket. Stort tack för all inspiration och omtanke. Vi har redan bokat nästa år!"
"Härlig yoga och mycket bra med att få prova olika yogaformer. Pricken över i var den trevliga samvaron. Helt underbar grupp!"
MER INFO
Mail till  sophie@shantiyogacenter.se

Hoppas att vi får se dig på vackra Korsika!

Välkommen!

Sophie, Tomas och Madeleine
 


Anmäl dig här