Yogaresa till Kreta 23 maj 2020

Yogaresa till Kreta 13 - 20 maj  2023

Följ med på denna magiska yogaresa till Kreta som med sitt unika och rika kulturarv, vackra stränder och medelhavsklimat är en perfekt ö för yoga! Hitta ditt inre lugn, din balans och fyll på med energi och inspiration! Yoga, Pilates, meditation och härliga vandringar. 4 fantastiska yogalärare som är redo att fördjupa dina kunskaper och utmana dig i nya övningar och tankar☀️

Hitta lugn och harmoni på en yoga- och vandringsretreat på Kreta, Medelhavets femte största ö med underbart vackra stränder, antika skatter och mytologiska landskap. Kreta är ett av våra favoritmål med sitt unika, rika kulturarv och fräscha och hälsosamma mat.
Välkommen att följa med oss till vackra Kreta på yoga- och vandringsresa 13 - 20 maj.

Unna dig en veckas total avkoppling och vila med yoga, meditation, vandringar, sol och härliga bad. Ladda batterierna och fyll kropp och själ med ny frisk energi! Det vackra landskapet, underbara klimatet och den mysiga atmosfären gör Kreta till det perfekta resmålet för en yogaresa. Vill du vandra, klättra, cykla, dyka, rida eller shoppa i gemytliga Makrigialos finns det även utrymme för det.

Varje morgon och eftermiddag/kväll erbjuder vi yogaklasser med olika yogaformer. 4 yogalärare och vandringsledare Sophie, Rita, Tomas, Eva och Madeleine. över havet. Yin, Soft Flow och Restorative är lugn yoga som ger närvaro, energi och djup avslappning. Ashtanga, Vinyasa och Hatha Dynamic Flow yoga är fokuserade på mer dynamiska rörelser. Såväl du som är van att yoga som du som har liten eller ingen erfarenhet är välkommen att följa med oss. Oavsett nivå kommer du att utvecklas såväl fysiskt som mentalt då du får tillfälle att fokusera helt på dig själv och din yoga.

Vi bor på Hotel Ocean Beach Club som är vackert beläget vid en av Medelhavets och Kretas bästa sandstränder, vattnet är alldeles turkosblått.  Ocean Beach är ett 4+ stjärnigt designhotell med härligt avslappnad atmosfär, 4 pooler, gym, spa och superfina rum med havsutsikt!

Varje morgon efter yogan njuter vi av en härlig frukostbuffé. Massor av färsk frukt, färskt bröd, yoghurt, flingor, juice, pålägg, korv och ägg serveras tillsammans med en del nya inslag från det grekiska köket. Utöver det hittar du även färskpressad juice, smoothies, egenrostad granola, müsli, energy bars och raw food tryfflar. Här kan du verkligen äta en god och hälsosam frukost. För dig som önskar äta ett senare morgonmål erbjuds en lättare brunch mellan frukost och lunch.
Till lunch äter du från buffén eller från menyn av sallader, pasta och lokala rätter. Middagen erbjuder ett helt nytt koncept. Här börjar du med smårätter från mezebuffén, för att sedan välja en av varmrätterna, speciellt utvalda av kökschef Fotinakis och hans team. Det hela avrundas med en dessertbuffé, influerad av den grekiska bakkonsten. Det finns dessutom en kvällsmeny bestående av internationella och lokala rätter om du inte vill äta hela buffén. Vinlista bestående av lokala och internationella viner. Det erbjuds även spännande vegetariska rätter, prova t.ex  steak minute på rotselleri eller njut av en lök- och spetskålspakora taco.

Med dagliga yogalektioner, Pilates, teknikklasser, workshops, spa och härliga vandringar är vår Yoga och vandringsretreat perfekt för dig som vill åka på en rolig, hälsosam, utmanande och utvecklande resa.

Våra yogalärare/gruppledare har mångårig erfarenheten, en bred kunskap och kan möta alla nivåer av deltagare i både mjukare och mer aktiva kraftfulla yogaklasser. Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.
Följ med på en resa som ger minnen för livet!
Begränsat antal platser!

Hoppas att vi får se dig på vackra Kreta!

Sophie, Tomas, Eva, Rita och Madeleine  I RESAN INGÅR
- Flyg och flygskatt från Kastrup/Köpenhamn - Arlanda/Stockholm - Landvetter,/Göteborg
- Transfer från flygplatsen-hotellet-flygplatsen

- Boende i dubbelrum
- Helpension
- Yogapass morgon kl 7.30 och kväll 17.30
- Yogakurs, övningar (asanas), andningstekniker (pranayama). Grundkurs i de klassiska yogapositionerna med fokus på teknik och andning i syfte att ge varje deltagare en yogapraktik som är anpassad efter personens förutsättningar.
- Teknikklasser alla nivåer
- Pilatesklasser
- Meditation
- 4 yogalärare/gruppledare 
- God hälsosam mat
- Utflykter, vandringar
- Föreläsningar - introduktion till yoga dag 1, yogafilosofi, meditation, kost, effekter av yoga - hälsa för både kropp och själ, samtal/diskussion/tankar.
- Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.FÖR VEM
Såväl du som är van att yoga som du som har liten eller ingen erfarenhet är välkommen att följa med oss. Du behöver inte vara medlem hos oss för att vara med på resan. Oavsett nivå kommer du att utvecklas såväl fysiskt som mentalt då du får tillfälle att fokusera helt på dig själv och din yoga.
Vissa av yogapassen som t ex Yin, Hatha Soft och Restorative är lugna och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen som t ex Ashtanga, Vinyasa och Hatha är fokuserade på mer dynamiska rörelser.  Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på kvällen, yogakurs för nybörjare, teknikklasser och Pilatesklasser. Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.
Om du planerar en härlig semester för hela familjen i år, tveka inte att boka denna resa! Låt din yogatid även bli familjetid!

BOENDE
Vi bor på Hotel Ocean Beach Club, i fräscha rum med luftkonditionering, kylskåp, badrum och dusch. Boende i dubbelrum med halvpension, balkong, vissa med havsutsikt. Vill du bo själv betalar du enkelrumstillägg. Hotellet har 4 pooler och ligger i en långsträckt bukt med sandstrand, där trängs mysiga restauranger och butiker. Barnsängar för små resenärer finns tillgängliga. Till faciliteterna räknas bagageförvaring, ett kassaskåp, en restaurang, ett café, en bar och barnpassning. Med wifi har gästerna tillgång till internet. Ocean Beach Clubs strand sträcker sig i princip längs hela byn. Vattnet är vackert turkost och hur du vill ha din botten är bara att välja - antingen väldigt finkornig eller mer stenig. Det är långgrunt och solstolar finns på plats om du är en av dem som helst håller sanden lite på avstånd.

VANDRINGAR
Det finns många fina möjligheter att vandra på Kreta, inte minst i vackra raviner.
Ett alternativ är Preveliravinen. Här går vi utmed en flodstrand där det växer massor av palmer. Extra skönt är de små dammarna som bildats av floden, i vilka man kan man ta sig ett eller två uppfriskande dopp. Våra vandringar leds av Tomas och Eva Björk.

EGEN TID
Mellan yogapass, utflykter och vandringar hittar du egentid för avkoppling och återhämtning. Njut av de många stränderna som finns på gångavstånd från hotellet med kristallklart vatten, utforska tysta, mysiga byar med kultur och tidlös atmosfär eller bara koppla av vid poolen med en god bok.
För de mer aktiva erbjuder vi aktiviteter som kajaking, vandringar, canyoning, bergsklättring och trekking.

ATT RESA SJÄLV
Det är inga problem att resa själv, det är snarare en möjlighet! På denna resa träffar du och lär känna nya människor och det blir spännande möten och nya vänner för livet. Här finns det alltså utrymme för egen tid och samvaro. Du väljer vad just du behöver för att må bra! Gruppen är liten och vi håller ihop med gemensamma måltider, härlig yoga för alla nivåer och mellan yogapassen finns det tid att både vara med sig själv och andra, umgås, sola, bada, prata, vandra, läsa.  Vi kan också hjälpa till med tips om resesällskap.  

YOGALÄRARE/GRUPPLEDARE
Yogalärare på resan är Sophie, Rita, Tomas och Madeleine


PRIS
Boende i dubbelrum med balkong med havsutsikt fr 17 935 kr inkl flygtillägg.
Boende i större dubbelrum med balkong med havsutsikt fr 18 935 kr inkl flygtillägg.

Flyg från Köpenhamn/Kastrup 13/5 kl     , anländer Heraklion   , från Heraklion 20/5 kl    , anländer
Köpenhamn/Kastrup kl   

Flyg från Stockholm/Arlanda 13/5 kl    , anländer Heraklion kl    , från Heraklion 20/5 kl    , anländer Stockholm/Arlanda kl     .

Flyg från Göteborg/Landvetter 13/5 kl 7.00, anländer Heraklion kl     , från Heraklion 20/5     anländer Göteborg/Landvetter kl      .

Boende i dubbelrum med halvpension, transfer, 6 dagars middagsbuffé, frukostbuffé varje dag, handdukar, guideservice, yogaklasser, yogakurser, pilatesklasser, meditation, vandringar och föreläsningar.
Tillkommer: Enkelrumstillägg: 2 235.

RESEFÖRSÄKRING
Vi rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring.
Vi följer vi Konsumentverkets riktlinjer för Paketresor gällande bokning och avbokning. Läs mer här


ANMÄLAN
Se formulär nedan

BETALNINGSVILLKOR
Anmälningsavgiften, 6 950 kr, betalas vid anmälan. Din plats är säkrad när anmälningsavgiften är betald. Notera att din anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas ej. Resterande belopp/slutbetalning betalas senast 15 april 2023.

För mer info kontakta info@shantiyogacenter.se

Begränsat antal platser!MER INFO
Mail till  sophie@shantiyogacenter.se

Hoppas att vi får se dig på vackra Kreta!

Välkommen!

Sophie, Tomas och MadeleineOM KRETA
Enligt den grekiska mytologin var Kreta hemvist åt den grekiska guden Zeus. Han förälskade sig i den feniciska prinsessan Europa och de fick en son vid namn Minos, som Europa födde på Kreta. Det var enligt legenden Minos som byggde palatset i Knossos.
Kreta är en grekisk ö som är mycket rik på historia och dramatik. Under de senaste 1 000 åren har Kreta bl.a. varit under styre av bl.a. italienarna, turkarna och grekerna. Idag är det en trivsam och mycket turistvänlig ö med härlig grekisk kultur och spektakulär natur.
Kreta var centrum för Europas äldsta civilisation – den minoiska kulturen och folket minoerna. De bebodde Kreta under bronsåldern, och minoernas existens upptäcktes i början av 1900-talet av den brittiske arkeologen Arthur Evans. Det gjordes därmed spektakulära fynd i och med utgrävningarna av Knossos år 1900.
Kreta är den femte största ön i Medelhavet och har ca 600 000 invånare. Ön är en av 13 regioner i Grekland, och Kreta själv är uppdelad i fyra regioner (Chania, Rethymnon, Heraklion och Lasithi).
Kreta är östra Medelhavets näst största ö efter Cypern, och är avlång i formen. Den är 260 km från väst till öst och 60 km på sitt tjockaste ställe. Ön har en yta på 8 336 km² och har en kustlinje på totalt 1 046 km. Norr om Kreta ligger det Kretensiska havet och till söder det Libyska havet. Ca 50 km söder om Kreta ligger Europas sydligaste plats – den bebodda ön Gavdos.
Fyra stora bergskedjor finns på Kreta: Lefka Ori, Psiloritisbergen, Lasithibergen och Sitiabergen. Högsta berget heter Ida och är 2 456 meter över havet. Kretas längsta flod heter Geropotamus och är 45 km lång, och den längsta bergsklyftan är Samariaravinen som ligger i Lefka Ori. Ravinen är 17 km lång och 1 200 m djup. Det finns bara en enda insjö på Kreta och det är Kournas.
Huvudstad på Kreta är Heraklion, och det är Greklands femte största stad. Andra stora städer är Chania och Rethymnon som är Kretas näst, respektive tredje, största stad.Anmäl dig här