Yogaresa till Korsika 7 -14 sep 2019
 

Yogaresa till Korsika 3 - 10 sep 2022

Vi åker tillbaka till Korsika, femte yogaresan till denna oförglömliga ö där du hittar lugn i kropp och själ. Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga, meditation och vandringar med hisnande naturupplevelser. Njut av stranden och solen mellan yogan och meditationspassen varje morgon och kväll. En vecka att återhämta sig, stressa ner, få ny energi och inspiration.
Unna dig en veckas total avkoppling och vila och stärk med yoga, meditation, sol och härliga bad. Ladda batterierna och fyll kropp och själ med ny frisk energi! Det vackra och dramatiska landskapet, underbara klimatet och den mysiga atmosfären gör Korsika till det perfekta resmålet för en yogaresa.
I den vackra byn Ile Rousse på nordvästra Korsika bor vi i ett rosa slott. Här finns pooler, tennisbana och ett centralt läge, nära till både hav och korsikanskt stadsliv. Det är 3 minuters gångväg till stranden.  Frukost och middag serveras ute på en stor härlig terrass, lunch vid poolbaren eller i byn.
Våra yogalärare/gruppledare har mångårig erfarenheten, en bred kunskap och kan möta alla nivåer av deltagare i både mjukare och mer aktiva kraftfulla yogaklasser. Inga förkunskaper krävs för att åka med på denna resa.
Följ med på en resa som ger minnen för livet!


I RESAN INGÅR
- Flyg och flygskatt från Kastrup/Köpenhamn - Arlanda/Stockholm - Landvetter,/Göteborg
- Transfer från flygplatsen-hotellet-flygplatsen

- Boende i dubbelrum
- Halvpension
- Yogapass morgon kl 7.30 och kväll 17.30
- Yogakurs, övningar (asanas), andningstekniker (pranayama). Grundkurs i de klassiska yogapositionerna med fokus på teknik och andning i syfte att ge varje deltagare en yogapraktik som är anpassad efter personens förutsättningar.
- Teknikklasser alla nivåer
- Pilatesklasser
- Meditation
- 4 yogalärare/gruppledare 
- God hälsosam mat
- Utflykter, vandringar
- Föreläsningar - introduktion till yoga dag 1, yogafilosofi, meditation, kost, effekter av yoga - hälsa för både kropp och själ, samtal/diskussion/tankar.


 
FÖR VEM
Såväl du som är van att yoga som du som har liten eller ingen erfarenhet är välkommen att följa med oss. Du behöver inte vara medlem hos oss för att vara med på resan. Oavsett nivå kommer du att utvecklas såväl fysiskt som mentalt då du får tillfälle att fokusera helt på dig själv och din yoga. Vissa av yogapassen som t ex Yin, Hatha Soft och Restorative är lugna och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen som t ex Ashtanga, Vinyasa och Hatha är fokuserade på mer dynamiska rörelser.  Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på kvällen, yogakurs för nybörjare, teknikklasser och Pilatesklasser.
Om du planerar en härlig semester för hela familjen i år, tveka inte att boka denna resa! Låt din yogatid även bli familjetid!

BOENDE
Vi bor på Hotel Napoleon Bonaparte i Ile Rousse, ett anrikt hotell i kolonialstil med vacker entré och högt i tak, i dubbelrum, flerbäddsrum med halvpension. Hotellet har pool och ligger i en långsträckt bukt med sandstrand. Ile Rousse är en gammal charmig stad och i de gamla kvarteren trängs mysiga restauranger och butiker i gränderna. Vill du vandra, klättra, cykla, dyka, rida eller shoppa i gemytliga Ile Rousse finns det även utrymme för det.

VANDRINGAR
På Korsika finns vandring för alla, från nybörjare till den äventyrlige som vill testa en av världens svåraste leder, GR20.Korsika kan liknas vid en del av Alperna som har hamnat mitt ute i Medelhavet. Fransmännen kallar ön Île de Beauté, Skönhetens ö, vilket vi får erfara under våra vandringar över ljuvligt doftande bergssluttningar, klädda i den för Korsika typiska le maquis - en väldoftande knähög blomsterprakt. Veckans vandringar tar oss till helt olika terrängtyper, med allt från karga högalpina områden till stora kastanjeskogar.
Våra vandringar leds av Tomas och Eva Björk.

EGEN TID
Mellan yogapass, utflykter och vandringar hittar du egentid för avkoppling och återhämtning. Njut av de många stränderna som finns på gångavstånd från hotellet med kristallklart vatten, utforska tysta, mysiga byar med kultur och tidlös atmosfär eller bara koppla av vid poolen med en god bok.
För de mer aktiva erbjuder vi aktiviteter som kajaking, vandringar, canyoning, bergsklättring och trekking.

ATT RESA SJÄLV
Det är inga problem att resa själv, det är snarare en möjlighet! På denna resa träffar du och lär känna nya människor och det blir spännande möten och nya vänner för livet. Här finns det alltså utrymme för egen tid och samvaro. Du väljer vad just du behöver för att må bra! Gruppen är liten och vi håller ihop med gemensamma måltider, härlig yoga för alla nivåer och mellan yogapassen finns det tid att både vara med sig själv och andra, umgås, sola, bada, prata, vandra, läsa.  Vi kan också hjälpa till med tips om resesällskap.  


YOGALÄRARE/GRUPPLEDARE
Lärare på resan är Sophie Lillieholm, Tomas Björk och Madeleine Enhörning.


PRIS
Boende i dubbelrum med halvpension, transfer, 6 dagars middagsbuffé, frukostbuffé varje dag, handdukar, guideservice, yogaklasser, yogakurser, meditation, vandringar och föreläsningar.
Tillkommer: Enkelrumstillägg: 2 435 kr, mat på flyg 150 kr enkel resa.

Boende i dubbelrum  17 945 kr
Boende i dubbelrum med havsutsikt  18 745
Boende i större dubbelrum med terrass  18 935 kr
Boende i större dubbelrum med balkong  18 935 kr
Boende i mycket stort dubbelrum med balkong och terrass   19 645 kr


Flyg från Köpenhamn/Kastrup 3/9   , anländer Bastia   , från Bastia 10/9     , anländer
Köpenhamn/Kastrup      .

Flyg från Stockholm/Arlanda 3/9     ,anländer Bastia    , från Bastia 10/9     ,anländer Stockholm/Arlanda   .

Flyg från Göteborg/Landvetter 3/9    , anländer Calvi     , från Calvi 10/9     , anländer Göteborg/Landvetter    .

RESEFÖRSÄKRING
Vi rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring.
Vi följer vi Konsumentverkets riktlinjer för Paketresor gällande bokning och avbokning. Läs mer här


ANMÄLAN
Se formulär nedan

BETALNINGSVILLKOR
Anmälningsavgiften, 7 195 kr, betalas vid anmälan. Din plats är säkrad när anmälningsavgiften är betald. Notera att din anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas ej. Resterande belopp/slutbetalning betalas senast  22 augusti 2022.

För mer info kontakta info@shantiyogacenter.se

Begränsat antal platser!


 

NÅGRA RÖSTER FRÅN VÅRA RESOR från 2016


"Er kompetens och engagemang har av mig uppfattats som suverän."
"Lärt mig mycket, speciellt att gå djupare in i en asana och fokusera på andning och övning."
"Vill tacka för en fantastisk resa!"
"Är supernöjd med resan och ni yogalärare har varit fantastiska. Toppbetyg till er alla!"
"Omväxlande yogapass. Bra information, härliga rum, bra flygtider, bra kombo av egentid och grupptid."
"Mycket bra upplägg på de olika yogaklasserna, härliga lärare som guidar oss med humor och acceptans."
"Som nybörjare kunde det inte vara bättre. Har fått en kick!"
"Jättebra upplägg på yogapassen, bra att få prova olika inriktningar."
"Har blivit rörligare, starkare och det viktigaste: fått förståelse för övningarna."
"Vill väldigt gärna följa med er på fler yogaresor!"
"Mycket kompetenta kursledare."
"Att få utöva yoga med denna grupp och lärare är helt fantastiskt"
"Bra hotell, bra mat, bra väder, bra yoga"
"En härlig blandning av yoga, vila, god mat och supertrevliga reskamrater"
"Känner att höfterna är rörligare.Jag har fått modet att prova Ashtanga yoga hemma"
"Bästa semestern på mycket länge! Fantastiskt val av hotelll och ö"
"Fantastiskt med 3 så underbara instruktörer i yoga"
"Så vackert här, bra hotell, supergod mat, väldigt sköna yogapass med bra variation"
"Jag är så inspirerad och kommer att yoga regelbundet eftyer denna resa"

"Härllg kickstart på hösten!"
"En toppenvecka! Varmt tack!"
"Jag visste inte att jag gjorde så många "fel "i yogapositionerna. Väldigt bra och viktigt att få veta. Tack!"
"Ni är mycket professionella & supertrevliga!!! Kommer gärna igen!"
"Supertrevligt! Har lärt mig otroligt mycket! Haft en underbar vecka!!
"Mycket bra upplägg och mycket lärorikt! Stort tack till er alla!"
"Perfekt upplägg på yogaklasserna! Har gått från att inte kunna någonting till att bli inspirerad att fortsätta yoga! Tack för en välordnad resa som passade gruppen perfekt!"
"Alla instruktörer är jättebra, jag gillar verkligen yogapassen. Gillar också hela upplägget med egen tid men också vandringar och trevligt ordnat med samvaro på kvällar!"
"Jag är helnöjd med veckan!"
"Mycket bra pass & lärare! Trevligt hotell, god mat och trevlig samvaro. Många glada skratt, men också djupa samtal."
"Jag är helnöjd trots att jag haft problem med mitt knä. Har fått hjälp och råd och gjort det jag haft förmåga till. Ni lärare är helt fantastiska - så duktiga! Tusen tack!"

"Fantastiskt med 3 yogalärare som kompletterade varandra på ett mycket professionellt sätt. Jag och min man var nybörjare och lärde oss jättemycket. Stort tack för all inspiration och omtanke. Vi har redan bokat nästa år!"
"Härlig yoga och mycket bra med att få prova olika yogaformer. Pricken över i var den trevliga samvaron. Helt underbar grupp!""Vill tacka för en mycket fin vecka på Korsika. Efter att varit hemma några dagar och landat, ska erkännas att jag har träningsvärk lite här och var, börjar jag fundera på nästa år och ny resa till Korsika.
Jag är mycket nöjd med hela konceptet och många trevliga/roliga nya bekantskaper. En väldigt bred och lagom stor
grupp där man hann med att mer eller mindre tala med alla, härligt!"

"Kort sagt: över förväntan! Den absolut bästa yogaresan jag gjort och jag har varit med på många! Fantastisk yoga och instruktörer och sååå välorganiserat! Jättetrevlig grupp, har fått många nya vänner, jättegod mat, jättebra hotell och så klart jag vill med nästa år! Tusen tack!

"Var lite orolig för hur jag skulle klara yogan efter att ha gjort en höftoperation 5 månader tidigare, men den oron släppte snabbt. Underbara yogalärare som hjälpte mig med alternativa övningar och som med sin kunskap  och erfarenhet fick mig att känna mig trygg. Var med på nästan alla pass och 1 vandring och känner mig nu mycket starkare och mer balanserad."

MER INFO
Mail till  info@shantiyogacenter.se

Hoppas att vi får se dig på vackra Korsika!
Välkommen!
Sophie, Tomas och Madeleine
 


Anmäl dig här