Yoga, Ayurvedisk mat och Mindfulness 28 september
 

VÄLKOMNA TILL EN DAG MED YOGA, AYURVEDISK MAT OCH MINDFULNESSMEDITATION
Ayurveda är en 5 000-årig hälsolära som har sina rötter i de gamla indiska vedaskrifterna. Ayur betyder livet och veda kunskap. I ayurveda finns det tre olika energier som kallas för doshor. De heter vata, pitta och kapha. Vi föds alla med en unik kombination av doshorna inom oss. Vi erbjuder en dag där du lär dig mer om hur du balanserar kroppen eller helt enkelt bara unna dig en härlig dag med mjuk yoga med Madeleine och en föreläsning om ayurvedisk matlagning följt av en härlig lunch. Vi avslutar med mindfulnessmeditation med Andrew. Alla är varmt välkomna till denna dag och inga förkunskaper behövs.


OM AYURVEDA
Enligt den indiska livsfilosofin ayurveda går det att balansera sina energier med hjälp av yoga. Shantis yogalärare lär ut hur de olika doshorna fungerar och har yogaövningarna som får din dosha att må extra bra.
Grundprincipen är att du kan uppnå hälsa genom att befria och rena kroppen från mentala och fysiska gifter.
Enligt ayurveda finns det tre olika energier som kallas för doshor. De heter vata, pitta och kapha. Vi föds alla med en unik kombination av doshorna inom oss.
Kombinationen vägleder oss hur vi ska äta, träna och tänka för att balansera våra obalanser.
Att skapa balans handlar inte om att producera en ny version av dig själv. Det handlar inte heller om att du ska bli någon annan eller sträva mot en perfektion som inte är realistisk. Det handlar främst om att framhäva den du redan är och det som finns gömt eller glömt inom dig.
Rent filosofiskt menar den ayurvediska läran att åldrandet är ett intellektets misstag och att man genom ayurveda kan uppnå evig ungdom. Sjukdomar kan förhindras när du har balans i kropp, tanke och själ. Det är den mentala kraften, vårt medvetande, som befriar kroppen från sjukdom.
När du genom yoga eller meditation tystar ditt tankebrus och finner en inre stillhet, ger du din intelligens utrymme och möjlighet att påverka din fysiska kropp. Det gäller att inte tappa kontakten med sin inbyggda kunskap, för vi är födda med instinkter som talar om för oss hur vi ska bete oss.
Allt som du äter, tänker, säger eller gör påverkar din balans och den minsta obalans kan starta en process som leder till att du mår dåligt. Om du i stället äter rätt för just din kropp, aktiverar din kropp och ger dig tid att både vara aktiv och i vila, kan du förebygga och till och med eliminera sjukdomar.
I ayurveda utgår man från naturens fem element: rymd, luft, eld, vatten och jord. Genom att sammanföra olika element med varandra skapas vata, pitta och kapha.
Vata består av luft och rymd.
Pitta består av eld och vatten.
Kapha består av jord och vatten.
Vata skapar kommunikation, cirkulation och rörelse.
Pitta skapar värme och ämnesomsättning.
Kapha skapar struktur och stabilitet.

VAD?
Yoga, Ayurvedisk lunch, Mindfulnessmeditation


FÖR VEM?
För dig som vill få en allsidig och holistisk syn på livet och uppnå en kontinuerlig förbättring av hälsan med hjälp av Ayurveda. Alla är välkomna för inspiration och kunskap, inga speciella förkunskaper behövs.

YOGALÄRARE/FÖRELÄSARE
Madeleine Enhörning och Andrew Julian - läs mer om dina lärare här

VAR?
Hotel Marina Plaza, Helsingborg

PRIS
495 kr/pers

ÖVRIGT
Träningskläder, använd något lätt och bekvämt t ex shorts, tights, sport top, linne. Ta med egen yogamatta och filt.


ANMÄL DIG HÄR